Κλείστε ραντεβού
Ερωτήσεις

Κάθε γυναίκα άνω των 16 ετών και κάθε άντρας άνω των 18 ετών (προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του προσώπου τους αλλά και της μύτης τους συγκεκριμένα) μπορεί να είναι υποψήφιος/α για λειτουργική ρινοπλαστική εφόσον τον/ την απασχολούν:

  1. το σχήμα της μύτης του/ της ( πολύ φαρδιά ή πολύ στενή μύτη , με ύβο (‘καμπούρα’), χοντρή ή και ‘πεσμένη’ κορυφή, λοξή (‘στραβή’)μύτη, μεγάλα και ασύμμετρα ρουθούνια),
  2. η κακή αναπνοή ή/και η κακή όσφρηση.

Το χειρουργείο της λειτουργικής ρινοπλαστικής συνήθως γίνεται με την τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής, οπότε και όλες οι τομές γίνονται στο εσωτερικό της μύτης και δεν είναι καθόλου ορατές. Σε περιπτώσεις (κυρίως επανεπεμβάσεων ) που μπορεί να απαιτηθεί να πραγματοποιηθεί ανοικτού τύπου προσπέλαση, γίνεται μία τομή στην περιοχή της στυλίδας η οποία όμως μετεγχειρητικά ‘σβήνει’ και δεν είναι ορατή.

Η υπνική άπνοια σχετίζεται με πρωινές κεφαλαλγίες, έκπτωση της νοητικής λειτουργίας (κακή απόδοση στο σχολείο και την εργασία), αδυναμία συγκέντρωσης, σεξουαλική δυσλειτουργία, ροπή προς τα τροχαία και εργατικά ατυχήματα. Το σύνδρομο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας συνδέεται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμίες, εγκεφαλικά επεισόδια.

  • όταν τα επεισόδια αμυγδαλίτιδας είναι πολλαπλά ετησίως για συνεχόμενα χρόνια
  • όταν έχουμε υπερτροφία των αμυγδαλών που προκαλεί απόφραξη της αναπνευστικής οδού και κατά συνέπεια δυσκολία στην αναπνοή και έντονο ροχαλητό
  • όταν έχει προηγηθεί επεισόδιο περιαμυγδαλικού αποστήματος
  • όταν οι αμυγδαλές έχουν συνεχώς αμυγδαλόλιθους στην επιφάνειά τους με συνέπεια την κακοσμία του στόματος
  • σε παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με σύνδρομο περιοδικού πυρετού (PFAPA) (μελέτες έχουν δείξει πως  παρατηρείται σαφής βελτίωση μετά από αμυγδαλεκτομή- αδενοειδεκτομή)
  • όταν υπάρχει υποψία κακοήθειας.

Όταν επιμένει επί 3 εβδομάδες και πάνω . Η αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική ανάλογα με την αιτία του, και σε ορισμένες περιπτώσεις (δυσφωνία) μπορεί να είναι σκόπιμη και η συμβολή του λογοθεραπευτή.

Όταν υπάρχει έντονη ζάλη σε αλλαγές θέσης του κεφαλιού ή κατά την έγερση ή σε αλλαγή πλευρού στο κρεβάτι. Εάν διαγνωσθεί, η θεραπεία του περιλαμβάνει ειδικούς χειρισμούς που γίνονται στο ιατρείο και προσφέρουν άμεση ανακούφιση στον ασθενή.

Testimonials