Μία μη επεμβατική διαδικασία με την οποία μπορούν να γίνουν μικρές διορθώσεις στο σχήμα της μύτης!

Η μύτη, πέραν της πολύτιμης λειτουργικής σημασίας της, είναι βασικό στοιχείο του προσώπου μας και καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τη συνολική εικόνα του. Για το λόγο αυτό τα ποσοστά των ανθρώπων κάθε φύλου, ηλικίας και εθνότητας που αναζητούν κάποιου μικρού ή μεγαλύτερου βαθμού βελτίωση της εμφάνισης της μύτης τους είναι σταθερά εξαιρετικά μεγάλα.

Η διόρθωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης επιτυγχάνεται κατά κανόνα χειρουργικά. Υπάρχουν όμως και περιστατικά στα οποία ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς χειρουργείο, με τη βοήθεια του υαλουρονικού οξέος, ενός πολύτιμου εργαλείου που μας έχει προσφέρει εδώ και χρόνια η βιοτεχνολογία και που μετρά πολλαπλές χρήσεις.

 

Τι εννοούμε όμως με τον όρο  «Ρινοπλαστική με υαλουρονικό»;

Η «ρινοπλαστική με υαλουρονικό» ή «ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι» ή «υγρή ρινοπλαστική» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται εντός εισαγωγικών καθώς δεν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση αλλά για μία μη επεμβατική διαδικασία με την οποία μπορούν να γίνουν μικρές διορθώσεις στο σχήμα της μύτης. Η συγκεκριμένη μη επεμβατική τεχνική είναι δημοφιλής και κατάλληλη για όποιον θέλει να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές στο σχήμα της μύτης του, αλλά διστάζει λόγω του χειρουργείου. Επίσης, η τεχνική αυτή έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε χειρουργείο ρινοπλαστικής και επιθυμούν κάποιες επιπλέον μικροδιορθώσεις χωρίς να χρειαστεί να μπουν εκ νέου σε διαδικασία χειρουργείου. Στόχος της «ρινοπλαστικής με υαλουρονικό» είναι η εξομάλυνση των μικρών ατελειών της μύτης αναίμακτα, ανώδυνα και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η τεχνική να πραγματοποιηθεί από έμπειρο  ιατρό που έχει γνώση της ανατομίας της περιοχής.

 

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Τα σημεία της μύτης στα οποία μπορεί να προσφέρει όμορφα και φυσικά αποτελέσματα η «υγρή ρινοπλαστική» είναι η ράχη, το ακρορρίνιο, η ρινοχειλική γωνία και οι πλάγιες πλευρές της. Οι βασικότερες αισθητικές διορθώσεις που πετυχαίνει η χρήση υαλουρονικού στην μύτη είναι οι ακόλουθες:

 • Αύξηση της ράχης της μύτης ούτως ώστε να κρυφτεί ένας μικρός ύβος ή κάποια ανομοιομορφία της σε οποιοδήποτε σημείο
 • Διόρθωση των ελλειμάτων- εισολκών («βαθουλώματα»)
 • Βελτίωση των ασυμμετριών
 • Αναπλήρωση του όγκου της μύτης που έχει χαθεί (συνήθως μετά από κάποια παλαιότερη ρινοχειρουργική επέμβαση ή κάκωση)
 • Βελτίωση της ρινοχειλικής γωνίας (εφέ μικρής στήριξης της μύτης)
 • Βελτίωση του προσανατολισμού της κορυφής

Όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει εύκολα, η μέθοδος αυτή έχει ένδειξη σε μύτες που δεν είναι μεγάλες, πολύ υβώδεις ή μακριές καθώς με τη χρήση του υαλουρονικού οξέος μπορεί να επιτευχθεί camouflage και σχετική στήριξη, σε καμία περίπτωση όμως μείωση του όγκου ή λέπτυνση της μύτης. Επίσης, είναι σημαντικό να γίνει σαφές πως η λειτουργικότητα της μύτης (δυσκολία στην αναπνοή) δεν μπορεί να διορθωθεί με αυτού του τύπου την τεχνική.  Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, η χειρουργική επέμβαση της λειτουργικής ρινοπλαστικής είναι μονόδρομος. Τέλος, να σημειωθεί πως το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υλικό το ποιο σταδιακά χάνει τον όγκο του και συνεπώς δεν μπορεί κανείς να επιτύχει με μία μόνο εφαρμογή του ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Εφόσον ο /η ασθενής είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, θα χρειάζονται κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες αναπλήρωσης.

 

Ποια είναι η διαδικασία της «Ρινοπλαστικής με υαλουρονικό»- «Ρινοπλαστικής χωρίς νυστέρι»;

Η Ρινοπλαστική με υαλουρονικό, είναι μία διαδικασία που  γίνεται στο Ιατρείο χωρίς να απαιτείται κάποιος τύπος αναισθησίας. Αφού προηγηθεί ο πλήρης έλεγχος της μύτης του ενδιαφερόμενου, προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία προς διόρθωση και να αποσαφηνιστούν οι τύποι των παρεμβάσεων που μπορούν να επιτευχθούν με τη μέθοδο αυτή, ακολουθεί ή έγχυση  του υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα διάφανο gel το οποίο τοποθετείται κάτω από το δέρμα και πάνω από τον σκελετό της μύτης, ακριβώς στα σημεία που επιθυμούμε, μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας. Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνεται προσεκτική έγχυση και να αποφεύγονται οι υπερβολές που οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ρινοπλαστικής με υαλουρονικό;

Με τη χρήση του υαλουρονικού οξέος βελτιώνεται αισθητά το σχήμα της μύτης, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται πιθανές ασυμμετρίες. Απαραίτητη προϋπόθεση  είναι να επιλέγεται να πραγματοποιείται στα περιστατικά που πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να βοηθηθούν με τη μέθοδο αυτή. Από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

 • Η διαδικασία είναι σύντομη (διαρκεί λίγα λεπτά)
 • Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση
 • Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία
 • Η διαδικασία είναι αναίμακτη και ανώδυνη
 • Τα αποτελέσματα έχουν μέση διάρκεια από ένα έως δύο έτη, ανάλογα με το πάχος και την ποιότητα του δέρματος στην περιοχή της έγχυσης και τον ρυθμό που μεταβολίζει κάθε οργανισμός το υλικό. Επιπλέον, παρατηρείται πως μετά από κάποιες επαναλήψεις (περίπου 3- 4 φορές) αναπτύσσεται στην περιοχή ινώδης ιστός και το αποτέλεσμα πλέον σχεδόν μονιμοποιείται σε σημαντικό βαθμό.
 • Δε χρειάζεται εισαγωγή σε κλινική, νοσηλεία ή αναισθησία
 • Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής όταν ακολουθούνται οι κανόνες
 • Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο
 • Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να χτίσει σταδιακά το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή να προστεθεί υλικό σε διαφορετική συνεδρία εάν μετά την πρώτη έγχυση υλικού αποφασίσει πως το επιθυμεί
 • Το κόστος είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τη χειρουργική επέμβαση της Ρινοπλαστικής. Βέβαια μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις, με τελείως διαφορετικούς στόχους, δυνατότητες, αποτελέσματα και διάρκεια, και αυτό πρέπει να γίνεται εξαρχής απόλυτα σαφές και κατανοητό στους ασθενείς.

 

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένα πολύ χρήσιμο και δοκιμασμένο υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική Ιατρική και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο και για την περιοχή της μύτης. Ο εξειδικευμένος στην περιοχή της μύτης Ιατρός είναι ο καθ’ ύλην  αρμόδιος να σας εξετάσει, να σας ενημερώσει και να επιλέξει για εσάς την καλύτερη μέθοδο για την βελτίωση της εμφάνισης της δικής σας μύτης.

Προγραμματίστε το διαγνωστικό σας ραντεβού και ενημερωθείτε από την ειδικό σχετικά με τις εξατομικευμένες ανάγκες σας, τις επιλογές και τις λύσεις που προτείνονται για εσάς. Επικοινωνήστε με τη Χειρουργό ΩΡΛ – Ειδική Ρινοχειρουργό Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη, η οποία θα σας κατευθύνει υπεύθυνα και με ασφάλεια στην ιδανική επιλογή ώστε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς!

Επικοινωνία

 

 

 

επικοινωνία