Ενότητες

Ρινοπλαστική

ρινοπλαστική

Η εξωτερική μας εμφάνιση, αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί σε άλλοτε άλλο βαθμό, αλλά σταθερά και σίγουρα, όλους μας. Παρότι, δεν αποτελεί το μόνο στοιχείο που καθορίζει την προσωπικότητά μας, η εικόνα μας έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία μας. Ένα άτομο που αισθάνεται άνετα με την εμφάνισή του, διαθέτει υψηλή αυτοπεποίθηση. Αυτό επιδρά θετικά σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς του. Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που η κοσμετική ιατρική είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται διαρκώς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η λειτουργική ρινοπλαστική είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον τομέα της πλαστικής-αισθητικής χειρουργικής.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη Λειτουργική Ρινοπλαστική;

Η Λειτουργική ρινοπλαστική  παρά το γεγονός ότι είναι μία επέμβαση με διττό χαρακτήρα, (επίλυση προβλημάτων στην αναπνοή αλλά και στην εμφάνιση) πολλοί είναι οι ασθενείς που προχωρούν σε αυτήν πρωτίστως για λόγους αισθητικής. Η επέμβαση αυτή έχει βέβαια συχνά πέρα από αισθητικό (διόρθωση εξωτερικής εμφάνισης της μύτης) ή και λειτουργικό  (επίλυση  προβλημάτων στην αναπνοή, στην όσφρηση, στη γεύση ή και στον ύπνο π. χ. άπνοιες – ροχαλητό) και επανορθωτικό χαρακτήρα (διόρθωση προβλημάτων από προηγούμενη επέμβαση, διόρθωση δυσμορφιών μετά από κακώσεις).

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πλέον αναζητούν τη μόνιμη χειρουργική λύση της ρινοπλαστικής ανάγοντας τη συγκεκριμένη επέμβαση σε “κορωνίδα” των αισθητικών επεμβάσεων του προσώπου.

Ενημερωθείτε περισσότερο για τη Λειτουργική Ρινοπλαστική με ένα τηλεφώνημα στους αριθμούς:
210 68 33 193 & 6974 358 318

Προσομοίωση ρινοπλαστικής

 Η 3D προσομοίωση ρινοπλαστικής είναι μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στον ασθενή να κατανοεί αρκετά καλύτερα το προτεινόμενο πλάνο σχεδιασμού της νέας του μύτης, πολύ πριν έρθει σε επαφή με το χειρουργείο.

Χάρη σε αυτήν, μπορούν να δοκιμαστούν τρισδιάστατα μία σειρά αλλαγών τις οποίες ο υποψήφιος προς χειρουργείο μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζει κανείς πως αυτή η τεχνολογία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτύχει τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα μιας επέμβασης καθώς η ποιότητα των ιστών και του δέρματος δεν μπορεί να αποτυπωθεί και να υπολογιστεί!! Το αποτέλεσμα, συνεπώς, που δίνει ο υπολογιστής δε  θεωρείται αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος. Αυτή την αίσθηση ασφάλειας την αποκτά κανείς βλέποντας με τον γιατρό του “το πριν και το μετά” πραγματικών περιστατικών που έχουν υποβληθεί σε αντίστοιχη επέμβαση από τον ίδιο τον χειρουργό στο παρελθόν.

Τότε ποιο είναι το όφελος αυτής της τεχνολογίας; Αποτελεί  ιδανική επιλογή για ασθενείς που διστάζουν να προχωρήσουν στην επέμβαση της ρινοπλαστικής, λόγω της αγωνίας που τους γεννά η όλη διαδικασία αλλαγής, καθώς τους οπτικοποιεί σε ένα μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της αλλαγής των αναλογιών. Επιπλέον, αποτελεί εργαλείο στα χέρια του χειρουργού προκειμένου να κατανοήσει, μέσα από την όλη διαδικασία και τη συζήτηση, το style και την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχει απέναντί του ώστε να τον προσεγγίσει πιο εξατομικευμένα.

Μύτη που αναπνέει ελεύθερα

Όσον αφορά στη βελτίωση της λειτουργικότητας της μύτης, η ρινοπλαστική στοχεύει στη διόρθωση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, με ταυτόχρονη ή όχι ελάττωση του μεγέθους των κάτω ρινικών κογχών, ανάλογα με την προεγχειρητική τους εικόνα. Σε περιστατικά όπου πιθανά να συνυπάρχουν και άλλα ρινικά προβλήματα π. χ. παρουσία ρινικών πολυπόδων, υπερτροφία αδενοειδων εκβλαστησεων κλπ η αντιμετώπιση αυτών μπορεί και λαμβάνει χώρα στο ίδιο χειρουργείο.

Τι μπορεί να γίνει όταν ο υποψήφιος για τη ρινοπλαστική παρουσιάζει και επεισόδια υπνικής άπνοιας;

Σε περιστατικά που εμφανίζουν επεισόδια υπνικής άπνοιας,  η επίλυση των ανατομικών προβλημάτων της μύτης πιθανά να χρειαστεί να συνδυαστεί και με αμυγδαλεκτομή ή /και φαρυγγουπερωιοπλαστική, όταν το κώλυμα σχετίζεται και με τη μορφολογία του φάρυγγα. Ο συνδυασμός των παραπάνω επεμβάσεων απαλλάσσει τον ασθενή από την ανάγκη να υποβληθεί σε μία ακόμη επέμβαση σε δεύτερο χρόνο. Συνεπώς, οι ασθενείς που προχωρούν σε χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος, δίνουν μόνιμη λύση σε αυτό. Έτσι ξαναβρίσκουν τη σωστή λειτουργία της μύτης τους αλλά και μία καλύτερη ποιότητα στις καθημερινές δραστηριότητες και στον ύπνο τους .

Ταυτόχρονη αισθητική παρέμβαση

Σε συνδυασμό με τη χειρουργική διόρθωση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος και των λοιπών προβλημάτων της ρινός, συχνά οι ασθενείς επιζητούν ταυτόχρονα και τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης τους.

λειτουργική ρινοπλαστική

Η βελτίωση της εμφάνισης της μύτης επιτυγχάνεται από εξειδικευμένο ιατρό στον τομέα της λειτουργικής ρινοπλαστικής.  Στόχος είναι το αποτέλεσμα του χειρουργείου να είναι μία μύτη όμορφη- σύμφωνα με τα σύγχρονα αντικειμενικά πρότυπα ομορφιάς– που όμως μοιάζει φυσική. Θα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με τις λοιπές αναλογίες του προσώπου και βέβαια αναπνέει σωστά, απαλλάσσοντας τον ασθενή από όλα τα προβλήματα που προκαλούν η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος  κλπ.

Η ωτορινολαρυγγολόγος Ειρήνη Μάντζαρη είναι εξειδικευμένη στη χειρουργική της ρινός, και στη Λειτουργική Ρινοπλαστική. Διαθέτει μεγάλη χειρουργική εμπειρία στην αντιμετώπιση τόσο ασθενών που έρχονται πρώτη φορά να λύσουν το πρόβλημά τους, όσο και στην Επανορθωτική χειρουργική μετά από κακώσεις ή και μετά από επεμβάσεις που δεν έδωσαν στους ασθενείς το αποτέλεσμα που επιζητούσαν σε λειτουργικό και αισθητικό επίπεδο.

Ποια είναι η ιδανική μύτη;

Η έννοια της ιδανικής μύτης δεν είναι σταθερή. Για κάθε άτομο οι “τέλειες” αναλογίες αλλάζουν ανάλογα με την μορφολογία του προσώπου και των χαρακτηριστικών του.

ρινοπλαστική

Η γιατρός κατά το ραντεβού πριν τη ρινοπλαστική θα μελετήσει ενδελεχώς την ανατομία της κάθε μύτης και την ποιότητα των ιστών της. Βασισμένη σε αντίστοιχα πραγματικά περιστατικά, και όχι σε photoshop, θα δώσει στον κάθε υποψήφιο να καταλάβει τις προσδοκίες που πρέπει να έχει ο ίδιος εξατομικευμένα από την επέμβαση. Με τις κατάλληλες χειρουργικές τεχνικές οι αλλαγές που γίνονται οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα που «δένει» αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπο. Σε λίγες μόλις ημέρες μετά το χειρουργείο οι εξωτερικοί παρατηρητές να βλέπουν μια όμορφη μύτη χωρίς όμως να την αναγνωρίζουν ως χειρουργημένη.

ρινοπλαστική

Επικοινωνήστε μαζί μας:
210 68 33 193 & 6974 358 318

Τι προσφέρει μια επιτυχημένη λειτουργική ρινοπλαστική;

Μια επιτυχημένη, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, ρινοπλαστική προσφέρει μετεγχειρητικά στον ασθενή μία «νέα» ζωή. Πλέον αναπνέει και μυρίζει φυσιολογικά, κοιμάται καλά και ξεκουράζεται. Ταυτόχρονα αισθάνεται πιο όμορφα με το πρόσωπό του κι αυτό καθρεφτίζεται στην αυτοπεποίθησή του. Η μύτη είναι ο κυρίαρχος του προσώπου καθώς βρίσκεται στο κέντρο του. Επομένως οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη δυσμορφία σε αυτήν αλλάζει όλες τις αναλογίες του προσώπου, την έκφραση των ματιών, το χαμόγελο και φυσικά το προφίλ.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι παγκοσμίως η ρινοπλαστική αποτελεί την κορωνίδα των αισθητικών επεμβάσεων στην περιοχή του προσώπου.

Μάθετε τις απαντήσεις στις συχνότερες απορίες σχετικά με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική & επικοινωνήστε μαζί μας για επίλυση των δικών σας αποριών:
210 68 33 193 & 6974 358 318

Συχνές ερωτήσεις για τη Λειτουργική Ρινοπλαστική

1) Πώς γίνεται η λειτουργική ρινοπλαστική; Θα έχω ουλές μετά το χειρουργείο;

Το χειρουργείο της λειτουργικής ρινοπλαστικής συνήθως γίνεται με την τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής. Έτσι, όλες οι τομές που δίνουν πρόσβαση τόσο στη ράχη όσο και στην κορυφή της μύτης γίνονται εσωτερικά και δεν είναι καθόλου ορατές. Σε περιπτώσεις (κυρίως επανεπεμβάσεων ) που μπορεί να απαιτηθεί να πραγματοποιηθεί ανοικτού τύπου προσπέλαση, γίνεται μία τομή στην περιοχή της στυλίδας η οποία όμως μετεγχειρητικά ‘σβήνει’ και δεν είναι ορατή.

2) Θα κοιμάμαι την ώρα της επέμβασης;

Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση ώστε ο ασθενής να μην ταλαιπωρείται καθόλου. Πρόκειται για την πλέον ασφαλή διαδικασία για τον ασθενή (προστασία αεραγωγού).

3) Τι να περιμένω μετά τη ρινοπλαστική

Ξυπνώντας ο ασθενής έχει ειδικά ταμπόν στη μύτη του, τα οποία παραμένουν για μία έως δύο ημέρες. Μετά το πέρας αυτών των ημερών ο ασθενής αναπνέει πλέον από τη μύτη . Επίσης για επτά με δέκα ημέρες ο ασθενής φέρει διακριτικό εξωτερικό νάρθηκα . Στις περισσότερες περιπτώσεις (ανάλογα και με την προδιάθεση του ασθενούς) δε δημιουργούνται μετεγχειρητικά εκχυμώσεις ή οιδήματα πέριξ των οφθαλμών. Ακόμη όμως και στους ευπαθείς ιστούς που πιθανά να υπάρξουν ελάχιστες εκχυμώσεις και οιδήματα κάτω από τα μάτια, αυτά έχουν ήδη υποχωρήσει πλήρως, το αργότερο μέχρι την αφαίρεση του νάρθηκα.

Επιθυμώ να προχωρήσω σε επέμβαση ρινοπλαστικής. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Οι ασθενείς που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επέμβαση λειτουργικής ρινοπλαστικής θα πρέπει αρχικά να απευθυνθούν στον εξειδικευμένο ρινοχειρουργό της επιλογής τους για μία πλήρη κλινική εξέταση και διάγνωση των ρινικών προβλημάτων που θα πρέπει να διορθωθούν. Στην διάρκεια της επίσκεψης, λαμβάνεται αρχικά ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό για τον ασθενή. Στη συνέχεια εξετάζεται η μορφολογία της μύτης  στο εσωτερικό της αλλά και εξωτερικά . Στην προεγχειρητική συνέντευξη που λαμβάνει χώρα στο ιατρείο μας, ο ασθενής μετά την κλινική εξέταση θα εξηγήσει τις προσδοκίες του  ενώ η γιατρός θα αξιολογήσει, σύμφωνα με τη μεγάλη χειρουργική εμπειρία της, τη δυνατότητα υλοποίησής τους εξατομικευμένα και ρεαλιστικά.

Ρινοπλαστική: Τι έχει σημασία να γνωρίζουμε;

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που συνδυάζει ταυτόχρονα την υπόσχεση για α)ποιοτική αναπνοή- ζωή και
β)μόνιμη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – καθώς η μύτη καταλαμβάνει το κέντρο του προσώπου.

Για αυτό η Ρινοπλαστική συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον και των δύο φύλων παγκοσμίως. Συγκεκριμένα κατέχει πλέον σε ζήτηση την πρώτη θέση μεταξύ των πλαστικών επεμβάσεων του προσώπου.

Μεγάλο λοιπόν το ενδιαφέρον σχετικά με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική, πολλά όμως και τα ερωτήματα πριν τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει κανείς σε αυτήν.

1) Πώς διορθώνει την αναπνοή το χειρουργείο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ευθειασμός της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος με ή χωρίς την ελάττωση του μεγέθους των κάτω ρινικών κογχών είναι αρκετός. Σε κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να συνυπάρχουν και άλλοι λόγοι κακής αναπνοής ή και απώλειας όσφρησης/ γεύσης, π.χ. ρινικοί πολύποδες, η αντιμετώπισή τους γίνεται στο ίδιο χειρουργείο.

2) Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία και εποχή για να γίνει η επέμβαση;

Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των δομών του προσώπου. Συνεπώς η εναρκτήρια ηλικία είναι τα 16 έτη για τα κορίτσια και τα 18 για τα αγόρια. Από τις ηλικίες αυτές κι έπειτα, καταλληλότερη θεωρείται η περίοδος που ο ενδιαφερόμενος αισθάνεται σίγουρος για την επιθυμία του να βελτιώσει την εμφάνισή του, και φυσικά έχει βρει τον εξειδικευμένο ρινοχειρουργό που του έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει ανώτατο περιοριστικό όριο ηλικίας για την επέμβαση, εφόσον η γενικότερη φυσική κατάσταση του ασθενή δεν την απαγορεύει. Η εποχή του χρόνου που θα γίνει η επέμβαση δεν παίζει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα και επιλέγεται από τον ίδιο τον ασθενή.

3) Η ανοιχτή ή η κλειστή ρινοπλαστική είναι η καλύτερη;

Κάθε τεχνική έχει τις ενδείξεις της, για αυτό και ο χειρουργός θα πρέπει να τις κατέχει και τις δύο και να χρησιμοποιεί κατά περίπτωση αυτή που του δίνει την πεποίθηση ότι θα χαρίσει στον ασθενή του το βέλτιστο αποτέλεσμα που επιζητά. Η τεχνική δεν κάνει μόνη της το ‘θαύμα’ αλλά είναι απλά το εργαλείο στα χέρια του έμπειρου χειρουργού.

4) Μετά από πόσο καιρό επιστρέφει κανείς στην εργασία του και πότε βλέπει το τελικό αποτέλεσμα;

Ο εξωτερικός νάρθηκας αφαιρείται από τη μύτη σε 7- 10 ημέρες από την επέμβαση. Άρα τότε επιστρέφει ο ασθενής στην εργασία του χωρίς να φαίνεται πως έχει χειρουργηθεί ή και νωρίτερα εάν ο ίδιος δεν προβληματίζεται να εργαστεί με το νάρθηκα. Το αποτέλεσμα σχηματικά είναι άμεσα ορατό με την αφαίρεση του νάρθηκα απλώς, με ταχύτερο ρυθμό τις πρώτες ημέρες και πιο σταδιακά μετά τους πρώτους μήνες, η μύτη γίνεται πιο κομψή καθώς υποχωρούν πλήρως τα οιδήματα.

Το ζητούμενο της ρινοπλαστικής δεν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος μύτης για όλους αλλά μια μύτη που αναπνέει και είναι ‘ξεχωριστή’ για κάθε άτομο- όπως και η προσωπικότητά του-, βρισκόμενη σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.

Ρινοπλαστική: Τι διορθώνουμε

Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των επεμβάσεων που στόχο έχουν τη διόρθωση αισθητικών αλλά ταυτόχρονα και λειτουργικών προβλημάτων της μύτης, ανάγοντας τη λειτουργική ρινοπλαστική στη συνηθέστερη επέμβαση πλαστικής του προσώπου.

επικοινωνίαΕπικοινωνίαΠοιοι είναι οι στόχοι της χειρουργικής διόρθωσης των επιμέρους στοιχείων της μύτης;

Σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα αναφορικά με τις αισθητικές αναλογίες των στοιχείων του προσώπου, οι ιδανικές αναλογίες της μύτης διαμορφώνονται ως εξής:
• Το μήκος της πρέπει να καταλαμβάνει το κεντρικό ⅓ του συνολικού μήκους του προσώπου, ενώ το πλάτος της πρέπει να καταλαμβάνει το κεντρικό ⅕ του συνολικού πλάτους του προσώπου
• Η γωνία που σχηματίζει με τα χείλη (ρινοχειλική γωνία) πρέπει να είναι πάνω από 90 μοίρες (έως 95 μοίρες στους άνδρες και έως 110 στις γυναίκες)
• Η γωνία που σχηματίζει η μύτη με το μέτωπο πρέπει να είναι πάντοτε αμβλεία
• Η προβολή της μύτης προς τα εμπρός δεν πρέπει να ξεπερνά το 55-60% του μήκους της.

Ποια αισθητικά προβλήματα της μύτης μπορούν να διορθωθούν με την επέμβαση της ρινοπλαστικής;

Με τη ρινοπλαστική μπορούν να αντιμετωπισθούν πολλές δυσμορφίες της μύτης, όπως είναι ο ύβος, η πεσμένη ή πλατιά κορυφή, η υπερ-προβολή της κορυφής, η αποκλίνουσα (στραβή) μύτη καθώς και δυσμορφίες που προέρχονται από προηγούμενες αποτυχημένες λειτουργικές ή αισθητικές επεμβάσεις.

Ύβος (καμπούρα)
Ο ύβος αποτελεί (ιδίως στη χώρα μας) την πιο συχνή και την πιο ευδιάκριτη- ακόμη και στο πλέον ‘άπειρο΄ και ‘ανυποψίαστο’ μάτι- δυσμορφία της μύτης. Μπορεί να αφορά στο χόνδρινο ή στο οστέϊνο τμήμα της ράχης της μύτης ή και σε συνδυασμό των δύο (οστεοχόνδρινος ύβος).

Πλατιά κορυφή
Η φαρδιά (πλατιά) κορυφή είναι επίσης μία από τις πιο συχνές δυσμορφίες της μύτης και απαιτεί την εκλέπτυνσή της, σε βαθμό που αυτή να εναρμονίζεται με τις υπόλοιπες δομές της ρινικής πυραμίδας

‘Πεσμένη’ κορυφή
Στην περίπτωση που υπάρχει πτώση της κορυφής προς τα χείλη, η ρινοχειλική γωνία είναι οξεία αντί για >90 μοίρες, παραμορφώνοντας αισθητικά τη μύτη, προσθέτοντας ‘χρόνια’ και κούραση στο πρόσωπο, αλλά και δημιουργώντας πρόβλημα στην αναπνοή καθώς παρεμποδίζεται η είσοδος του αέρα στις ρινικές θαλάμες.

Υπερ-προβολή της κορυφής
Η υπερ-προβολή της κορυφής της μύτης αποτελεί μία από τις δυσκολότερες δυσμορφίες και για την αποκατάστασή της απαιτείται άρτια γνώση και εμπειρία σε πλούσια γκάμα ρινοχειρουργικών τεχνικών. Πρόκειται για μία δύσκολη επέμβαση που όταν, όμως, διεξαχθεί σωστά, δίνει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αποκλίνουσα (στραβή) μύτη
Πρόκειται για μία ακόμη συχνή δυσμορφία της μύτης που απαιτεί ειδικούς χειρισμούς για τη διόρθωσή της.

Κλείστε το ραντεβού σας για μια εξατομικευμένη διάγνωση:
210 68 33 193 & 6974 358 318

Παραμόρφωση της μύτης από προηγούμενες αποτυχημένες επεμβάσεις

Αν ο ασθενής έχει υποβληθεί σε μία αποτυχημένη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος, είναι πιθανό να προκληθεί πτώση της κορυφής της μύτης.
Επίσης, αισθητικές δυσμορφίες στη ράχη ή και στην κορυφή της μύτης που χρήζουν χειρουργικής διόρθωσης μπορεί να έχουν προκληθεί μετά από προηγούμενη αποτυχημένη επέμβαση ρινοπλαστικής που πραγματοποιήθηκε από μη εξειδικευμένο και έμπειρο χειρουργό.

Η λειτουργική ρινοπλαστική μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα παραπάνω αισθητικά -σε συνδυασμό με πιθανά συνυπάρχοντα λειτουργικά- προβλήματα της μύτης, με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει πρώτα σωστή αξιολόγηση (για κάθε επιμέρους πρόβλημα αλλά και συνδυαστικά όλων των δυσμορφιών της μύτης) πριν το χειρουργείο και επιπλέον ότι ο χειρουργός έχει την υπομονή και τη δεξιότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος που θα στοχεύει σε μια μύτη ‘φυσικά’ όμορφη που αναπνέει.

Ρινοπλαστική: Ποιος είναι υποψήφιος;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε επέμβαση ρινοπλαστικής δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι με την εμφάνιση της μύτης τους σε μέτριο έως πολύ μεγάλο βαθμό και ως εκ τούτου αναζητούν τη βελτίωση της εικόνας της σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Απλά και ειλικρινά: Ποιος είναι ο στόχος μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής;

Πολλοί άνθρωποι δηλώνουν πως ενώ δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς εναρμονίζεται η εικόνα της μύτης τους με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους, διστάζουν να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις από φόβο μήπως “αλλοιωθεί” το πρόσωπο και κατ’ επέκταση η προσωπικότητα που αυτό “καθρεφτίζει” προς τα έξω.

Είναι λοιπόν βασικό να τονίσουμε πως ο έμπειρος ρινοχειρουργός δεν αναζητά σε όλους την “τέλεια γαλλική μυτούλα “ αλλά την όμορφη μύτη που εναρμονίζεται με τον υπόλοιπο “καμβά “του προσώπου. Σε ένα πρόσωπο με αυστηρές γωνίες θα είναι παράταιρη μία μικρή  μύτη και αντίθετα σε ένα μικρό, στενό πρόσωπο μια μύτη μεγάλη σε διαστάσεις θα τραβά την προσοχή από τα μάτια και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Η ισορροπία είναι η ομορφιά σε όλη τη φύση και εννοείται και στο ανθρώπινο πρόσωπο. Η “ελληνική”μύτη δε χρειάζεται να εξαφανιστεί. Αντιθέτως σε πρόσωπα με έντονα χαρακτηριστικά δίνει μια δύναμη που αιχμαλωτίζει. Για αυτό στόχος είναι να της δώσουμε τον καλύτερο εαυτό της ισορροπώντας  τα επιμέρους στοιχεία της ( αφαίρεση του ύβου – καμπούρας, αρμονία ύψους ράχης και κορυφής, αρμονία μήκους κορυφής σε σχέση με το πηγούνι, διόρθωση γωνίας μεταξύ του άνω χείλους και μύτης ώστε να μη φαίνεται πως η μύτη “πέφτει” προς το στόμα, σμίλευση μιας “τετράγωνης” κορυφής κλπ).

Είναι φανερό, από όσα ήδη αναφέρθηκαν, πως ο έμπειρος ρινοχειρουργός που μπορεί να δώσει στους ασθενείς του το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν μπορεί παρά να είναι ο ρινοχειρουργός που κατέχει τη χειρουργική της κορυφής της μύτης.

Ρινοπλαστική: Ποιος είναι υποψήφιος;
Μας εξασφαλίζουν τα προγράμματα του υπολογιστή (προ-μετά επεξεργασία) την μετεγχειρητική εικόνα;

Το τελικό αποτέλεσμα στην πράξη επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό και από εξατομικευμενους παράγοντες όπως είναι η ποιότητα των ρινικών οστών, η ποιότητα των χόνδρων και η ελαστικότητα του δέρματος. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να τα υπολογίσει ένα πρόγραμμα υπολογιστή και μπορεί να δοθούν  ψευδείς προσδοκίες στον υποψήφιο από τη μία, από την άλλη δεν εγγυώνται τη χειρουργική ικανότητα του ιατρού που βρίσκεται απέναντι. Για τους λόγους αυτούς, εμείς προτιμούμε να συζητάμε κατά την κλινική εξέταση τις προτάσεις μας για κάθε υποψήφιο. Να αφουγκραζόμαστε τις προσωπικές επιθυμίες του και να οριστικοποιούμε το χειρουργικό πλάνο βλέποντας μαζί “προ και μετά” φωτογραφίες αντίστοιχων δικών μας περιστατικών με αντίστοιχα επιμέρους χαρακτηριστικά και προβλήματα που ζητούν επίλυση. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης εξασφαλίζει στον ασθενή τη σιγουριά πως οι προσδοκίες με τις οποίες φεύγει από το ιατρείο είναι ρεαλιστικές.

Κατάλληλοι υποψήφιοι και υποψήφιες για ρινοπλαστική

Κατάλληλοι υποψήφιοι και υποψήφιες για την επέμβαση ρινοπλαστικής θεωρούνται τα άτομα τα οποία έχουν:

 • Εκ γενετής ή επίκτητα (μετά από τραυματισμούς, προηγούμενα χειρουργεία ή συστηματικά νοσήματα) χαρακτηριστικά της μύτης που δεν ικανοποιούν την εικόνα του εαυτού μας.
  • πολύ φαρδιά ή πολύ στενή μύτη
  • με ύβο (‘καμπούρα’)
  • χοντρή ή ‘πεσμένη’ κορυφή,
  • λοξή (‘στραβή’)μύτη
  • μεγάλα και ασύμμετρα ρουθούνια
  • ρινικό άκρο που γέρνει, προεξέχει, ή είναι διευρυμένο
 • Αναπνευστικά προβλήματα, που οφείλονται στην παρακώλυση της κυκλοφορίας του αέρα μέσα στην μύτη λόγω ανατομικών ανωμαλιών . (π.χ. σκολίωση ρινικού διαφράγματος, υπερτροφία των ρινικών κογχών, διαταραχές της λειτουργικότητας των ρινικών βαλβίδων ) .
 • Διαταραχές όσφρησης.
 • Ροχαλητό και Υπνική Άπνοια.

Μάθετε Περισσότερα:
210 68 33 193 & 6974 358 318

Πότε μπορεί να γίνει το χειρουργείο της Ρινοπλαστικής;

Κάθε γυναίκα άνω των 16 ετών και κάθε άντρας άνω των 18 ετών  μπορεί, όταν το επιθυμεί, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση Λειτουργικής Ρινοπλαστικής . Γιατί όχι νωρίτερα; Προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σπλαγχνικού του /της κρανίου. Σε ηλικία μικρότερη από τις παραπάνω η μύτη δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως αλλά σε ποσοστό 90% του αντίστοιχου μεγέθους που θα έχει όταν ο άντρας ή η γυναίκα ενηλικιωθούν.

Κατά την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο ο υποψήφιος θα πρέπει να αναφέρει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την αναπνοή, την όσφρηση, τη γεύση, τον ύπνο του, την άσκηση και τις καθημερινές του δραστηριότητες, πιθανές κεφαλαλγίες, προβλήματα με τα αυτιά του, κλπ. Στη συνέχεια εξετάζεται πλήρως κλινικά και ενδοσκοπείται η μύτη  προκειμένου να αναζητηθούν πιθανές παθολογίες εντός της μύτης που δεν είναι ορατές με την απλή κλινική εξέταση. Γίνεται ανάλυση όλων των προβληματικών σημείων και ατελειών της μύτης και προτείνονται οι πιθανές λύσεις. Ο υποψήφιος θα πρέπει να κατανοήσει τις όποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν σε ρεαλιστική βάση.

Λαμβάνεται αναλυτικό ιατρικό ιστορικό του υποψηφίου (χρόνιες παθήσεις, φαρμακευτική αγωγή που πιθανά να λαμβάνει) και λήψη φωτογραφιών προκειμένου να γίνει επισήμανση των προβλημάτων  που απασχολούν τον υποψήφιο και ζητά τη διόρθωσή τους. Είναι πολύ σημαντικό από αυτή την πρώτη συνάντηση να γίνουν κατανοητές οι προσδοκίες του υποψηφίου αλλά και οι ρεαλιστικές λύσεις που προτείνονται εξατομικευμένα από τον θεράποντα ιατρό.

Ρινοπλαστική: επιπλοκές

Η ρινοπλαστική είναι μια ασφαλής επέμβαση με πολύ μικρά ποσοστά ελάσσονων επιπλοκών. Λόγω της διττής της φύσης, η επέμβαση της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής θα πρέπει να πραγματοποιείται από Ρινοχειρουργό ο οποίος κατέχει βαθιά γνώση, εξοικείωση και εμπειρία στη διαχείριση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών δομών της μύτης. Με αυτόν τον τρόπο, το χειρουργικό αποτέλεσμα προσφέρει συνδυασμό ελεύθερης αναπνοής και όμορφης εξωτερικής εμφάνισης της μύτης που εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ρινοπλαστική: Προετοιμασία πριν την επέμβαση

Ρινοπλαστική: Προετοιμασία πριν την επέμβαση

Προγραμματίζετε να προχωρήσετε σε επέμβαση Λειτουργικής  Ρινοπλαστικής;

Εδώ θα σας δώσουμε μια εικόνα σχετικά με την αξία της προεγχειρητικής συνάντησης με τον χειρουργό που επιλέξατε.

Στόχοι – κίνητρα για τη Ρινοπλαστική

Η πρώτη και σημαντικότερη ερώτηση που θα τεθεί από τον γιατρό σας αφορά στα κίνητρα που σας οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσετε στην επέμβαση. Επιπλέον, τι επιθυμείτε να επιτύχετε μέσω αυτής. Η ειλικρίνεια μεταξύ των δύο (ασθενούς – ιατρού) σχετικά με το τι επιθυμεί ο ασθενής από τη μία και τι είναι πρακτικά εφικτό σε σχέση με τις δυνατότητες παρέμβασης που δίνουν οι ιστοί από την άλλη, είναι αυτή που θα διασφαλίσει εξατομικευμένα το βέλτιστο αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες αντίστοιχων περιστατικών προ και μετά χειρουργείου βοηθούν και πρακτικά τη συζήτηση και επιπλέον χτίζουν μία σχέση εμπιστοσύνης με τον ιατρό.

Καταγραφή ιατρικού ιστορικού πριν την επέμβαση Ρινοπλαστικής

Στοιχεία που έχει αξία να καταγραφούν είναι :

 • επαναλαμβανόμενα περιστατικά διαταραχής της ρινικής αναπνοής,
 • λοιμώξεις των παραρρινίων κόλπων και των αυτιών (Ιγμορίτιδες, Ωτίτιδες),
 • προηγούμενα χειρουργεία ή τραυματισμοί στην περιοχή της μύτης
 • καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα
 • φαρμακευτική αγωγή ή συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να λαμβάνετε.

Σε περίπτωση που λαμβάνετε ασπιρίνη ή άλλου τύπου  αντιπηκτική αγωγή, θα πρέπει να ενημερώνετε τον ιατρό σας προκειμένου αυτή να ρυθμιστεί (διακοπεί ή /και αντικατασταθεί) λίγες ημέρες πριν την επέμβαση. Έτσι θα αποφευχθούν η διεγχειρητική και μετεγχειρητική αιμορραγία που μπορεί να δυσκολέψουν τον χειρουργό αλλά και εσάς.

Ιατρικές εξετάσεις

Ο απαραίτητος πλήρης προ-εγχειρητικός έλεγχος (κλινική εξέταση, ενδοσκόπηση και ψηλάφηση της μύτης , απεικονιστικός έλεγχος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο ) γίνεται προκειμένου να μπείτε με ακριβές χειρουργικό πλάνο στο χειρουργείο.

Επισκόπηση και ενδοσκόπηση της μύτης: έλεγχος της ποιότητας των ιστών- δέρμα, χόνδροι, ρινικά οστά- και έλεγχος των εσωτερικών δομών της μύτης. Οι εξετάσεις αυτές βοηθούν τον γιατρό σας να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο τα φυσικά χαρακτηριστικά σας μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της λειτουργικής ρινοπλαστικής αισθητικά αλλά και λειτουργικά. Ο έμπειρος ρινοχειρουργός, εξετάζοντάς σας, δημιουργεί αμέσως εικόνα των τεχνικών που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό είναι σημαντικό να γίνεται προεγχειρητικά, ιδίως για τις περιπτώσεις όπου η λήψη μοσχευμάτων κρίνεται απαραίτητη και ο ασθενής θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό πριν μπει στο χειρουργείο.

Φωτογραφίες πριν την Ρινοπλαστική

Οι προ-εγχειρητικές φωτογραφίες της μύτης σας από διαφορετικές οπτικές γωνίες είναι σημαντικές. Αυτές θα χρησιμοποιηθούν στην αξιολόγηση του περιστατικού πριν την επέμβαση και θα βοηθήσουν στον σχεδιασμό των χειρουργικών χρόνων που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ιατρός προκειμένου να λύσει όλα τα προ-εγχειρητικά προβλήματα. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται και ως σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά και σε μετεγχειρητικό επανέλεγχο.

Τελευταίο και πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι φωτογραφίες δίνουν τη δυνατότητα σε γιατρό και ασθενή να συζητήσουν προ-εγχειρητικά, με απτό τρόπο, τους στόχους της επέμβασης όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι της.

Συζήτηση αναφορικά με τις προσδοκίες σας

Με τον γιατρό σας θα πρέπει να είστε ειλικρινείς και να συζητήσετε για τα κίνητρα και τις προσδοκίες σας. Με τη σειρά του ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τι μπορεί ή τι δεν μπορεί να επιτευχθεί χειρουργικά σε εσάς και ποιο αποτέλεσμα θα φαίνεται φυσικό στο πρόσωπό σας με βάση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας. Είναι λογικό μερικοί άνθρωποι να νιώθουν αμήχανα συζητώντας για την εμφάνισή τους, αλλά είναι σημαντικό να αισθάνεστε απόλυτα άνετα στη συζήτηση με τον γιατρό σας.

Οδηγίες πριν το χειρουργείο Ρινοπλαστικής

Εφόσον πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω και κρίνει ο γιατρός σας πως είστε κατάλληλος υποψήφιος για την επέμβαση της λειτουργικής ρινοπλαστικής θα σας δώσει κάποιες οδηγίες για την προετοιμασία του χειρουργείου.

Αποφύγετε συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα που περιέχουν ασπιρίνη ή αντιφλεγμονώδη για λίγες ημέρες πριν και μετά την επέμβαση, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία. Να λαμβάνετε μόνο τη φαρμακευτική αγωγή που σας συνέστησε ο γιατρός σας.

Αποφυγή των αλκοολούχων ποτών την παραμονή του χειρουργείου.

Την ημέρα της Ρινοπλαστικής Επέμβασης

Τις περισσότερες φορές ο ασθενής αισθάνεται αρκετά αγχωμένος πριν την επέμβαση. Παρόλα αυτά, η εξέλιξη της τεχνολογίας και των τεχνικών στον ιατρικό τομέα, είναι τόσο μεγάλη που η διαδικασία έχει γίνει πολύ πιο απλή απ’ ότι φαντάζεστε.

Την ημέρα της προγραμματισμένης επέμβασης, και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες, θα γίνει η εισαγωγή στο νοσοκομείο. Πραγματοποιούνται εξετάσεις αίματος, καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακα, ούτως ώστε να λάβει ο ασθενής γενική νάρκωση με απόλυτη ασφάλεια.

Τα υπόλοιπα τα αφήνετε στα χέρια του γιατρού σας.

Ρινοπλαστική: Τί να αναμένετε μετά το χειρουργείο

Η ρινοπλαστική δεν αποτελεί μία διαδικασία με παγιωμένα βήματα. Αντιθέτως, κάθε επέμβαση είναι μοναδική και προσαρμόζεται στην εκάστοτε ανατομία και τους στόχους του ασθενούς.

Κατά τη διάρκεια της Ρινοπλαστικής Επέμβασης
 • Ολική νάρκωση: Αποτελεί την ιδανικότερη μέθοδο (‘εκλογής’) αναισθησίας στην συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που επιθυμούν να υποβληθούν σε λειτουργική ρινοπλαστική.
 • Τοπική νάρκωση: Στην περίπτωση που οι διορθώσεις που απαιτούνται να γίνουν είναι πολύ μικρές

Μετά την επέμβαση και την αφύπνισή σας, θα μεταφερθείτε στο δωμάτιό σας. Εκεί το νοσηλευτικό προσωπικό θα αναλάβει  την άμεση μετεγχειρητική σας φροντίδα και παρακολούθηση. Συνήθως, οι ασθενείς εξέρχονται της κλινικής την επόμενη ημέρα το πρωί, αν και η κλινική τους εικόνα συνήθως επιτρέπει και την ασφαλή έξοδό τους από την κλινική κατά τις απογευματινές ώρες την ημέρα του χειρουργείου.

Μετά την επέμβαση της Ρινοπλαστικής

Προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες πρηξίματος και αιμορραγίας μετεγχειρητικά αλλά και το διάστημα ανάρρωσης, ακολουθήστε τις εξής προφυλάξεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες:

 • Τοποθετήστε πάγο στο πρόσωπο για περίπου 1 με 2 εικοσιτετράωρα. Αυτό θα βοηθήσει να αποφύγετε ή έστω περιορίσετε την έκταση των εκχυμώσεων και του πρηξίματος  γύρω από τη μύτη. Αυτά, ακόμη και όταν εμφανιστούν  (σε ασθενείς με αντίστοιχη προδιάθεση από το ιστορικό τους), είναι βραχυπρόθεσμα. Θα έχουν ήδη εξαφανιστεί  πριν την ημέρα αφαίρεσης του νάρθηκα.
 • Τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο καλό θα ήταν να κοιμάστε με το κεφάλι σε ψηλότερη θέση (30-40°) σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το ενδεχόμενο αιμορραγίας και οιδήματος πέριξ των οφθαλμών.
 • Αποφύγετε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να φέρει το νάρθηκα της μύτης σε επαφή με νερό, όπως λούσιμο, μπάνιο σε ντουζιέρα κ. ά. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί κάποιος που μπορεί να σας βοηθήσει.
 • Ο νάρθηκας δεν πρέπει να μετακινηθεί από τη θέση του για τουλάχιστον 1 βδομάδα. Η αφαίρεσή του πρέπει να γίνει μόνο από τον εξειδικευμένο ιατρό.
 • Μη «φυσάτε» τη μύτη σας τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες. Αν θελήσετε να φταρνιστείτε, προσπαθήστε να έχετε ανοιχτό το στόμα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η αύξηση της πίεσης στη μύτη και κατά συνέπεια πιθανή αιμορραγία από αυτήν.
 • Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα.
 • Αποφύγετε έντονες εκφράσεις του προσώπου.
 • Καταναλώστε τρόφιμα που δεν χρειάζονται πολύ έντονο μάσημα. Προτείνονται τρόφιμα πλούσια σε ίνες, προκειμένου να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.
 • Βουρτσίστε τα δόντια σας απαλά, προκειμένου να περιορίσετε την κίνηση του άνω χείλους.
 • Αφού αφαιρεθεί ο ρινικός πωματισμός να κάνετε πλύσεις στη μύτη με φυσιολογικό ορό για τον μετεγχειρητικό καθαρισμό της. Υπενθύμιση: Δε φυσάμε δυνατά τη μύτη μας τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες.
 • Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της άμεσης μετεγχειρητικής περιόδου.
 • Φορέστε ρούχα που κουμπώνουν μπροστά και αποφύγετε μπλούζες με στενό γιακά και ζιβάγκο, καθώς κατά την τοποθέτηση και αφαίρεσή τους μπορεί να τραυματίσετε άθελά σας την περιοχή της μύτης .
 • Μη φοράτε γυαλιά ηλίου ή οράσεως για τουλάχιστον έξι έως οκτώ εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Η χρήση καπέλου ή/και φακών επαφής (αναλόγως την αιτία χρήσης των γυαλιών) είναι διαθέσιμες εναλλακτικές.
 • Να λαμβάνετε τα φάρμακα που σας έχει συνταγογραφήσει ο ιατρός και μόνο αυτά. Αυτό, επειδή υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές κατά τη μετεγχειρητική περίοδο, όπως η ασπιρίνη (μετεγχειρητική αιμορραγία).

Η ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση με αρκετά εύκολη και σύντομη μετεγχειρητική πορεία, άρα δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρύνεται ο υποψήφιος.

Πληροφορίες για την ρινοπλαστική μπορείτε να βρείτε εδώ

Καλέστε μας για περισσότερα:
210 68 33 193 & 6974 358 318

Ρινοπλαστική: Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης;

Η σύνθετη φύση της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής, καθιστά δύσκολο τον ακριβή προσδιορισμό του κόστους της, χωρίς να έχει προηγηθεί κλινική εξέταση. Κάθε χειρουργείο Ρινοπλαστικής είναι διαφορετικό, καθώς διαφορετικά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής.

Η διόρθωση του σχήματος ή/και του μεγέθους της μύτης, συνήθως συνδυάζεται με διόρθωση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος ή/και  ενδοσκοπική χειρουργική ρινός & παραρρινίων κόλπων, σε περίπτωση που ο ασθενής αντιμετωπίζει ιγμορίτιδες ή έχει ρινικούς πολύποδες. Σε άλλες περιπτώσεις, που ο ασθενής αντιμετωπίζει επεισόδια υπνικής άπνοιας ή ροχαλητό μπορεί να απαιτηθεί επέμβαση ταυτόχρονα και στην περιοχή του στοματοφάρυγγα. Επίσης, σε πολλά περιστατικά η επέμβαση έχει επανορθωτικό χαρακτήρα και απαιτεί τη λήψη μοσχευμάτων. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό,  όχι μόνο για τον καθορισμό του κόστους αλλά πρωτίστως για τον σχεδιασμό του χειρουργείου που έχει ανάγκη κάθε ασθενής να εκτιμηθεί το κάθε περιστατικό μέσω της κλινικής εξέτασης.

Παράλληλα, όπως είναι φυσικό, το τελικό κόστος της επέμβασης διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο ασφάλισης του κάθε ασθενή. Έτσι λοιπόν κατά την προεγχειρητική επίσκεψη στο ΩΡΛ ιατρείο, εκτός από την κλινική εξέταση και εκτίμηση της κατάστασης, οι ασθενείς λαμβάνουν και τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με προεγχειρητικές διαδικασίες, αλλά και με τις καλύψεις από το ασφαλιστικό τους ταμείο και το τελικό κόστος.

Εικόνες πριν και μετά από επέμβαση λειτουργικής ρινοπλαστικής.

Η λειτουργική ρινοπλαστική αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση που μπορεί να μεταμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής σας καθώς και την εμφάνιση του προσώπου σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε παραδείγματα ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν και μεταμορφώθηκαν. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργική ρινοπλαστική στην αρθρογραφία μας όπως επίσης και κατά την επίσκεψη σας στο ιατρείο να δείτε από κοντά φωτογραφίες από πληθώρα περιστατικών.

Ακούστε παρακάτω την Δρ Ειρήνη Μάντζαρη σε ένα Doctor Anytime Health Podcast να αναλύει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Ρινοπλαστική.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πριν – μετά  ρινοπλαστικής από τη Δρ Ειρήνη Μάντζαρη

Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολογος,

Εξειδικευμένη στη Λειτουργική και Επανορθωτική Ρινοπλαστική

Επικοινωνία