Ευθειασμός Ρινικού Διαφράγματος

Ευθειασμός Ρινικού Διαφράγματος

Ευθειασμός Ρινικού ΔιαφράγματοςΤο ρινικό διάφραγμα είναι το κεντρικό τμήμα του ρινικού σκελετού, που διαμορφώνει τις δύο ρινικές κοιλότητες. Έχει καθοριστική σημασία για την ορθή αναπνοή, καθώς είναι ο βασικός σύνδεσμος μεταξύ των δομικών στοιχείων της μύτης και για τον λόγο αυτό η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος μπορεί να προκαλέσει σειρά παθήσεων.

Ένα παραμορφωμένο ή στραβό ρινικό διάφραγμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αναπνοή, ροχαλητό, υπνική άπνοια, συχνές επιστάξεις- ρινορραγίες, αίσθημα συμφόρησης (μπουκώματα) και κεφαλαλγίες ενώ μπορεί να είναι υπεύθυνο για φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού όπως ρινίτιδα, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα ή λαρυγγίτιδα.

Ο ευθειασμός ρινικού διαφράγματος γίνεται πλέον σχεδόν αποκλειστικά με ολική αναισθησία, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που μπορεί για συγκεκριμένους λόγους να προτιμηθεί η τοπική, και συνήθως συνδυάζεται με μείωση του μεγέθους των κάτω ρινικών κογχών που στην πλειοψηφία αυτών των ασθενών παρουσιάζουν υπερτροφία.

Μετεγχειρητικά, η αποκατάσταση του ασθενούς είναι απλή και ανώδυνη. Τα πρώτα 1 έως 3 24ωρα τοποθετούνται ταμπόν στη μύτη για την αντιμετώπιση πιθανής αιμορραγίας και για τη διατήρηση σωστής θέσης στο ρινικό διάφραγμα, συνεπώς ο ασθενής αναπνέει από το στόμα.

Αμέσως μετά τον καθαρισμό της μύτης από τον πωματισμό ο ασθενής αρχίζει να αναπνέει από τη μύτη και η ποιότητα της ρινικής του αναπνοής βελτιώνεται ταχύτατα κάθε ημέρα φθάνοντας μέσα σε ελάχιστες ημέρες στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την κατάλληλη καθοδήγηση του ιατρού, ο ασθενής θα επανέλθει σύντομα στις σωματικές του δραστηριότητες και τις καθημερινές του συνήθειες. Η λειτουργικότητα της μύτης επανέρχεται με την πάροδο 5-10 ημερών από την επέμβαση, ενώ ο ασθενής δεν εμφανίζει κατά την περίοδο αυτή μελανιές ή πρηξίματα (κάτι που ρωτούν συχνά οι υποψήφιοι προς χειρουργείο).

Η σωστή φροντίδα της μύτης κατά την περίοδο της ανάρρωσης είναι πολύ σημαντική για την όλη διαδικασία, για τον λόγο αυτό θα λάβετε σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες μετεγχειρητικά.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ