Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή της προηγμένης αναγεννητικής ιατρικής στον τομέα της αντιγήρανσης. Η ικανότητα του ανθρώπινου οργανισμού να αναγεννά τα κύτταρά του, είναι ο βασικός πυλώνας γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε ολόκληρο το πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής. Με αξιοποίηση αποκλειστικά και μόνο φυσικών παραγόντων του οργανισμού του ίδιου του ασθενούς εγείρεται η ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος, με τον πιο φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο. Χωρίς κανένα χημικό μέσο επιτυγχάνεται πρώτα η ενεργοποίηση των αυξητικών παραγόντων του οργανισμού και στη συνέχεια η κυτταρική αναγέννηση.

Παραλλαγές της συγκεκριμένης θεραπείας χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλούς τομείς της ιατρικής, όπως στην ορθοπεδική, την πλαστική χειρουργική, την οδοντιατρική, τη γυναικολογία και την ωτορινολαρυγγολογία.

Πώς γίνεται θεραπεία;

Αρχικά λαμβάνεται από τον ασθενή μικρή ποσότητα αίματος, η οποία φυγοκεντρείται για 15 λεπτά. Στη συνέχεια παραλαμβάνεται το παράγωγο του αίματος που περιέχει τους αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι έπειτα από ειδική επεξεργασία ενεργοποιούνται και εγχέονται στις περιοχές όπου εφαρμόζεται η θεραπεία.

Δυνητικές περιοχές εφαρμογής της θεραπείας:

 • Σε ολόκληρο το πρόσωπο ως μεσοθεραπεία
 • Λαιμός
 • Ντεκολτέ
 • Χέρια
 • Τοπική έγχυση σε βαθιές ρυτίδες ως filler (στις ρινοπαρειακές αύλακες, το μέτωπο, ή γύρω από το στόμα)
 • Ενίσχυση όγκου σε σημεία που χρειάζεται (Volumizer σε μάγουλα και ζυγωματικά)

Η συνολική διάρκεια της θεραπείας διαρκεί  30-45 λεπτά.

Τι επιτυγχάνεται;

Οι αυξητικοί παράγοντες που εγχέονται στην περιοχή επιτυγχάνουν ενεργοποίηση των ινοβλαστών για αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος από τον οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται η κυτταρική αναγέννηση και επιτυγχάνεται:

 • Πολλαπλασιασμός των κυττάρων του δέρματος
 • Βαθιά ενυδάτωση
 • Βελτίωση των λεπτών γραμμών
 • Βελτίωση της όψης των ουλών ακμής
 • Μείωση των μαύρων κύκλων και της υπερμελάχρωσης
 • Σύσφιξη και τόνωση της επιδερμίδας

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Γενικά πρόκειται για μία εκ των δραστικότερων τύπων μεσοθεραπείας. Τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίας θα είναι ορατά έπειτα από λίγες ημέρες. Ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος, το οποίο θέλουμε να αντιμετωπίσουμε καθορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών. Συνήθως απαιτούνται 1-3 θεραπείες ανά 30 -40 ημέρες.

Τα αποτελέσματα της  αυτόλογης μεσοθεραπείας έχουν διάρκεια από 12 μήνες έως και 2 χρόνια. Για καλύτερη συντήρηση συστήνεται μία επαναληπτική συνεδρία τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

Πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία;

Η ασφάλεια είναι ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας. Καθώς χρησιμοποιούνται παράγωγα του αίματος του ίδιου του ασθενή, το προϊόν έγχυσης είναι απολύτως φιλικό προς τον οργανισμό, χωρίς κανέναν κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια στο Ιατρείο της Χειρουργού – ΩΡΛ Δρ Ειρήνης Μάντζαρη. Η Ιατρός κατέχει ιδιαίτερη εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στο πεδίο της Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής και παραμένει διαρκώς ενημερωμένη σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της υγείας, αλλά και των σύγχρονων θεραπειών αντιγήρανσης και ομορφιάς.

επικοινωνίαΕπικοινωνία