νήματα

Απορροφήσιμα ‘νήματα’

Στη σύγχρονη κοσμετική ιατρική κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος τα απορροφήσιμα ‘νήματα’ με τα οποία διορθώνονται: το περίγραμμα του προσώπου, η πτώση των ζυγωματικών και των φρυδιών καθώς και η χαλάρωση του λαιμού.

Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία;

Σε γυναίκες και άνδρες από 30 ετών και άνω με μικρού ή μεγαλύτερου βαθμού χαλάρωση των μυών του προσώπου, οι οποίοι αναζητούν μια πιο νεανική αλλά και ‘φυσική’ εμφάνιση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση face- lift.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία;

Τα νήματα φέρουν ειδικά σχεδιασμένες ακίδες που δεν είναι ορατές από το δέρμα και δεν αφήνουν σημάδια. Επιπλέον τα νήματα φέρουν πολυγαλακτικό οξύ το οποίο διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Έτσι λοιπόν η δράση τους είναι διπλή:

1)ανυψώνουντους χαλαρωμένους ιστούς και ομαλοποιούν ορατά την επιφάνεα του δέρματος και

2)αναγεννούν σε βάθος το πρόσωπο καθώς διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνουν τον χαμένο όγκο.

Η θεραπεία γίνεται υπό τοπική αναισθησία και κατά μέσο όρο διαρκεί μισή με μία ώρα, ανάλογα με τον αριθμό των νημάτων που απαιτείται να τοποθετηθούν ανά περίπτωση. Δεν απαιτείται νοσηλεία. Για την ελαχιστοποίηση τυχόν οιδημάτων ή εκχυμώσεων συνιστάται η τοποθέτηση πάγου στις περιοχές που τοποθετήθηκαν τα νήματα για τις δύο με τρεις πρώτες ώρες. Σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή συνιστάται η διακοπή της τουλάχιστον για τρεις ημέρες πριν την επέμβαση. Πόνος συνήθως δεν εκδηλώνεται ή εάν εκδηλωθεί την πρώτη ημέρα αντιμετώπιζεται με απλά αναλγητικά.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, διαρκούν 12 με 18 μήνες και η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με θεραπείες υαλουρονικού οξεός και botox.