Δείτε παρακάτω φωτογραφίες ρινοπλαστικής πριν & μετά την επέμβαση.

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική αποτελεί την 1η επιλογή για ασθενείς με συνδυαστικά λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα της μύτης.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζονται ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική, ενώ ακολουθούν φωτογραφίες Ρινοπλαστικής πριν – μετά

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Αισθητικά Προβλήματα  

 

  • Ύβος (καμπούρα)
  • Λοξή μύτη
  • Πεσμένη κορυφή
  • Πλατιά  κορυφή
  • Μακριά μύτη
  • Μεγάλα και ασύμμετρα ρουθούνια
  • Ρινικό άκρο (ακρορρίνιο) που γέρνει, προεξέχει, ή είναι διευρυμένο

 

 

 

 

Λειτουργικά Προβλήματα

●        Σκολίωση ρινικού διαφράγματος

●        Υπερτροφία  ρινικών κογχών

●        Παρουσία ρινικών πολυπόδων & χρόνια ιγμορίτιδα

●        Δυσλειτουργία ρινικών βαλβίδων

 

Είδος Αναισθησίας Ολική / Τοπική (σε περίπτωση που απαιτούνται εξαιρετικά μικρές διορθώσεις)
Διάρκεια Επέμβασης 1.5 – 4 ώρες. Εξαρτάται από τις διορθώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Η Λειτουργική Ρινοπλαστική αποτελεί χειρουργείο της λεπτομέρειας και οι χειρουργικοί χειρισμοί είναι εξαιρετικά λεπτοί και απαιτούν χρόνο.

 

Χρόνος Ανάρρωσης Μετεγχειρητικά ο ασθενής δεν πονά, ενώ οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές επιτρέπουν περιορισμό (σχεδόν εξάλειψη) του οιδήματος και των εκχυμώσεων στην πλειοψηφία των περιστατικών.

Για 7-10 ημέρες μετά το χειρουργείο, ο ασθενής θα πρέπει να φορά έναν εξωτερικό νάρθηκα, ο οποίος προστατεύει τη μύτη.

 

Ποια συμπτώματα θα πρέπει να «υποψιάσουν» τον ασθενή πως κάτι συμβαίνει;

 

Τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους, ο συχνότερος από τους οποίους είναι η αίσθηση ότι καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια κατά τη ρινική αναπνοή σε μόνιμη βάση. Άλλα προβλήματα, τα οποία προκαλούνται συχνά από κάποια λειτουργική ανωμαλία της μύτης μπορεί να είναι:

  • Συχνές ρινορραγίες – επιστάξεις
  • Επαναλαμβανόμενες φλεγμονές και λοιμώξεις των παραρρίνιων κόλπων (παραρρινοκολπίτιδες – ιγμορίτιδες)
  • Κεφαλαλγίες και διαρκές αίσθημα κόπωσης
  • Πολύ συχνές λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (ωτίτιδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα)

Οι διαταραχές του ύπνου που σχετίζονται με τη δόνηση των μαλακών μορίων του φάρυγγα, όπως είναι το ροχαλητό και η αποφρακτικού τύπου υπνική άπνοια, συχνά συνυπάρχουν με προβλήματα της ρινικής αναπνοής. Όταν ισχύει αυτό, τα ανατομικά προβλήματα που σχετίζονται( τόσο από την περιοχή της μύτης όσο και από την περιοχή του φάρυγγα)μπορούν να επιλυθούν ταυτόχρονα, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, χωρίς να απαιτηθεί να υποβληθεί εκ νέου ο ασθενής σε χειρουργική επέμβαση.

 

Ποια είναι τα κριτήρια μιας επιτυχημένης Λειτουργικής Ρινοπλαστικής;

 

Η επέμβαση της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής θεωρείται επιτυχημένη, όταν κατορθώνει να πραγματοποιήσει το διπλό της στόχο. Όταν δηλαδή το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι η δημιουργία μιας μύτης όμορφης η οποία προσφέρει μία ανεμπόδιστη και ποιοτική αναπνοή.

Εξίσου σημαντικό κριτήριο επιτυχίας της επέμβασης, αποτελεί η φυσικότητα του αποτελέσματος. Η νέα μύτη θα πρέπει να εναρμονίζεται τέλεια με τον υπόλοιπο καμβά του προσώπου χωρίς να φαίνεται χειρουργημένη. Ο σεβασμός στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του προσώπου, καθώς και η ικανότητα του χειρουργού να χειρίζεται το σύνολο της μύτης, από τη ράχη έως την κορυφή της καθορίζουν την επιτυχία της επέμβασης.

Ακολουθούν φωτογραφίες ασθενών που έχουν αντιμετωπισθεί χειρουργικά από την Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο, Ειδική Ρινοχειρουργό Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη, στις οποίες μπορείτε να παρατηρήσετε την αρχική εικόνα της μύτης πριν την επέμβαση, καθώς και το αποτέλεσμα λίγο καιρό μετά τη Λειτουργική Ρινοπλαστική.

Επικοινωνία