Διορθώνοντας Λειτουργικά και Αισθητικά τη Μύτη

Η ρινοπλαστική αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου.

 

Κάθε χρόνο, είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που επιλέγουν να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση στη μύτη τους προκειμένου να βελτιώσουν τόσο την αισθητική όσο και τη λειτουργικότητά της.

 

Μέσω της λειτουργικής ρινοπλαστικής μπορεί κάποιος να διορθώσει δυσμορφίες, όπως είναι ο ύβος ή και η «πεσμένη» ή και «χοντρή» κορυφή της μύτης, καθώς και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της αναπνοής.

 

Μπορεί η λειτουργική ρινοπλαστική να φτιάξει μια τέλεια μύτη;

 

Η λειτουργική ρινοπλαστική βελτιώνει το σχήμα της μύτης, ώστε να το φέρει σε ισορροπίακαι αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

 

Για τον λόγο αυτό, πριν το χειρουργείο, πρέπει να προηγηθεί μία συζήτηση με τον γιατρό που θα σας αναλάβει, ώστε να θέσετε μαζί τον ρεαλιστικό στόχο της επέμβασης με βάση τα κίνητρα και τις προσδοκίες σας.

 

Επιπλέον, θα συζητήσετε τα συμπεράσματα που προκύπτουν κατά την κλινική εξέταση και αφορούν στα ανατομικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν αλλά και στην ποιότητα των ιστών (οστά, χόνδροι, δέρμα).

 

Χρόνια ρινική συμφόρηση: Πότε πρέπει να αντιμετωπίζεται χειρουργικά;

 

Η ρινική συμφόρηση ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

 

Τα συνηθέστερα αίτια αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι:

 

Στις περιπτώσεις αυτές, ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος μπορεί να σας συστήσει, ανάλογα με την περίπτωσή σας, να προχωρήσετε στην καταλληλότερη για εσάς ρινοχειρουργική επέμβαση.

 

Άλλη μία συνηθισμένη αιτία της χρόνιας ρινικής συμφόρησης είναι η γήρανση των ιστώντης μύτης. Με τα χρόνια, τα χόνδρινα τμήματα και κυρίως η κορυφή της μύτης αποδυναμώνονται, με αποτέλεσμα την πτώση της μύτης προς τα χείλη.

 

Η «πεσμένη» κορυφή, εκτός του ότι κάνει το πρόσωπο να φαίνεται περισσότερο κουρασμένο και γερασμένο, παρεμποδίζει την ροή του αέρα στις ρινικές θαλάμες και δημιουργεί πρόβλημα στην αναπνοή.

 

Ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, με τη βοήθεια της λειτουργικής ρινοπλαστικής, μπορεί να διορθώσει αισθητικά και λειτουργικά το πρόβλημα αυτό.

 

Διορθώνοντας τη σπασμένη μύτη

 

Μία σπασμένη μύτη με παρεκτοπισμένα ρινικά οστά χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα.

 

Μάλιστα, η παρεκτόπιση των ρινικών οστών μπορεί να «μπλοκάρει»  την ρινική αναπνοή, οπότε και ο χειρουργός συχνά θα συστήσει τη λειτουργική ρινοπλαστική ως επέμβαση εκλογής για την αντιμετώπιση της σπασμένης μύτης.

 

Με την επέμβαση αυτή ο ρινοχειρουργός θα ευθειάσει ξανά τη μύτη εξωτερικά και θα διορθώσει τα προβλήματα αναπνοής που έχουν δημιουργηθεί.

 

Επιλέγοντας τον κατάλληλο χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο

 

Το ζητούμενο της επέμβασης της ρινοπλαστικής, είναι να προσφέρει στον ασθενή ένα άριστο λειτουργικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Για να επιτευχθεί, όμως αυτό, θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή του χειρουργού που θα αναλάβει την επέμβαση.

 

Είναι ύψιστης σημασίας, ο χειρουργός που θα σας αναλάβει να έχει εμπειρία και εξειδίκευση στη Λειτουργική Ρινοπλαστική και να γνωρίζει άριστα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά τη μύτη.

 

Με τον τρόπο αυτό, θα εξασφαλίσετε ότι θα σας χαρίσει το βέλτιστο αποτέλεσμα που αναζητάτε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106833193. Η Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη είναι στη διάθεσή σας για κάθε πιθανό προβληματισμό που μπορεί να έχετε.