Λειτουργική Ρινοπλαστική

Λειτουργική Ρινοπλαστική

λειτουργικη-ρινοπλαστικηΣε συνδυασμό με τη χειρουργική διόρθωση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος και τη μείωση –εφόσον απαιτείται- του μεγέθους των κάτω ρινικών κογχών, συχνά οι ασθενείς επιζητούν και τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης τους (λειτουργική ρινοπλαστική).

Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται από εξειδικευμένο ιατρό στον τομέα της λειτουργικής ρινοπλαστικής, ούτως ώστε το αποτέλεσμα του χειρουργείου να είναι μία μύτη όμορφη- σύμφωνα με τα σύγχρονα αντικειμενικά πρότυπα ομορφιάς– που όμως μοιάζει φυσική, βρίσκεται σε αρμονία με τις λοιπές αναλογίες του προσώπου και βέβαια αναπνέει σωστά, απαλλάσσοντας τον ασθενή από όλα τα προβλήματα που προκαλούν η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος και η υπερτροφία των κάτω ρινικών κογχών(βλέπε αντίστοιχη ενότητα).

Τι προσφέρει μια επιτυχημένη λειτουργική ρινοπλαστική;

Μια επιτυχημένη, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, ρινοπλαστική προσφέρει μετεγχειρητικά στον ασθενή μία «νέα» ζωή καθώς πλέον αναπνέει και μυρίζει φυσιολογικά, κοιμάται καλά και ξεκουράζεται και ταυτόχρονα αισθάνεται πιο όμορφα με το πρόσωπό του κι αυτό καθρεφτίζεται στην αυτοπεποίθησή του. Η μύτη είναι ο κυρίαρχος του προσώπου καθώς βρίσκεται στο κέντρο του και οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη δυσμορφία σε αυτήν αλλάζει όλες τις αναλογίες του προσώπου, την έκφραση των ματιών, το χαμόγελο και φυσικά το προφίλ.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι παγκοσμίως η ρινοπλαστική αποτελεί την κορωνίδα των αισθητικών επεμβάσεων στην περιοχή του προσώπου.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

1)Πώς γίνεται η ρινοπλαστική; Θα έχω ουλές μετά το χειρουργείο;

Το χειρουργείο της λειτουργικής ρινοπλαστικής συνήθως γίνεται με την τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής, οπότε και όλες οι τομές γίνονται στο εσωτερικό της μύτης και δεν είναι καθόλου ορατές. Σε περιπτώσεις (κυρίως επανεπεμβάσεων ) που μπορεί να απαιτηθεί να πραγματοποιηθεί ανοικτού τύπου προσπέλαση, γίνεται μία τομή στην περιοχή της στυλίδας η οποία όμως μετεγχειρητικά ‘σβήνει’ και δεν είναι ορατή.

2)Θα κοιμάμαι την ώρα της επέμβασης;

Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση ώστε ο ασθενής να μην ταλαιπωρείται καθόλου. Πρόκειται για την πλέον ασφαλή διαδικασία για τον ασθενή.

3)Τι να περιμένω μετεγχειρητικά;

Ξυπνώντας ο ασθενής έχει ειδικά ταμπόν στη μύτη του τα οποία παραμένουν για δύο ημέρες. Μετά το πέρας αυτών των ημερών ο ασθενής αναπνέεει πλέον από τη μύτη . Επίσης για επτά με δέκα ημέρες ο ασθενής φέρει διακριτικό εξωτερικό νάρθηκα . Σε ορισμένες περιπτώσες (ανάλογα με την προδιάθεση του ασθενούς) πιθανά να υπάρξουν ελάχιστες εκχυμώσεις και οιδήματα κάτω από τα μάτια, τα οποία όμως υποχωρούν πλήρως μέχρι την αφαίρεση του νάρθηκα. Μετεγχειρητικά ο ασθενής δεν πονά. Αισθάνεται μόνο λίγο ‘βαρύ’ το κεφάλι του τις δύο πρώτες ημέρες που η μύτη του είναι κλειστή.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ