Ενδοσκόπηση ΛάρυγγαΗ ενδοσκόπηση λάρυγγα και του φάρυγγα είναι μια σύγχρονη ανώδυνη εξέταση, που μας επιτρέπει να διαγνώσουμε αλλοιώσεις στην περιοχή του λάρυγγα και του φάρυγγα.

Πολλοί ασθενείς που προσέρχονται στο ιατρείο ενδεχομένως να εμφανίζουν, μεταξύ άλλων, δυσκαταποσίαδύσπνοιαεισροφήσειςβραχνάδαστη φωνή,αίσθημα”κόμπου” στο λαιμό ή αδυναμία να βήξουν αποτελεσματικά.

 

Για να διαπιστωθεί η παθολογική αιτία που οδηγεί στα συμπτώματα αυτά, καταφεύγουμε στην ενδοσκόπηση λάρυγγα, η οποία γίνεται με την εισαγωγή εύκαμπτου ενδοσκοπίου, κατόπιν ήπιας τοπικής αναισθησίας.

Το πλεονέκτημα του εύκαμπτου ενδοσκοπίου είναι ότι μπορεί να διεισδύσει σε δύσκολα σημεία, ενώ ο χειρισμός του γίνεται εύκολα με χειριστήριο που βρίσκεται κοντά στον προσοφθάλμιο φακό.

 

Κάμερα μεταφέρει εικόνα άριστης ποιότητας σε μόνιτορ. Για την ενδοσκόπηση λάρυγγα δεν απαιτείται κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία και διαρκεί λίγα λεπτά.

 

Με τη συγκεκριμένη εξέταση μπορούμε εύκολα κι απλά να διαπιστώσουμε αλλοιώσεις του φάρυγγα-λάρυγγαπροβλήματα στην κινητικότητα των φωνητικών χορδών (υποκινησία),παράλυση των φωνητικών χορδών,παρουσία στοιχείων λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης ή και παρουσία καλοήθων ή καοκήθων μορφωμάτων στην περιοχή του λάρυγγα έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε περεταίρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.