Η λειτουργική ρινοπλαστική είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επέμβαση που στοχεύει στη διόρθωση των αισθητικών αλλά και των λειτουργικών προβλημάτων της μύτης. Καθώς όμως η τεχνολογία της εικόνας εξελίσσεται, η προσομοίωση έρχεται να βοηθήσει στην προεγχειρητική διαδικασία και στην ανάπτυξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ χειρουργού και ασθενούς.

 

Τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε προσομοίωση ρινοπλαστικής;

Η προσομοίωση ρινοπλαστικής είναι μια τεχνολογία η οποία παρέχει τη δυνατότητα της 3D απεικόνισης του προσώπου και επιτρέπει παρεμβάσεις επάνω σε αυτό.. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής.

 

Σε ποιους απευθύνεται η προσομοίωση ρινοπλαστικής;

Πολλοί ασθενείς “θέλουν αλλά διστάζουν” να προχωρήσουν σε επέμβαση ρινοπλαστικής, καθώς δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους μετά. Επίσης κάποιοι άλλοι αισθάνονται καλύτερα να “συμμετέχουν” πιο ενεργά στην επιλογή της “ιδανικής για αυτούς μύτης”. Η νέα 3D εφαρμογή της εταιρείας Crisalix, δίνει τη δυνατότητα να οπτικοποιήσει κανείς σε σημαντικό βαθμό αυτό που φαντάζεται, πολύ πριν έρθει σε επαφή με το πραγματικό χειρουργείο.

 

Πώς λειτουργεί;

Τα βήματα με τα οποία λειτουργεί η εφαρμογή είναι συγκεκριμένα.

  1. Αρχικά φωτογραφίζεται το πρόσωπο. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι τρεις. Συγκεκριμένα μια φωτογραφία enface, μια φωτογραφία στο δεξί και στο αριστερό προφίλ. Στη συνέχεια οι φωτογραφίες αυτές επεξεργάζονται στο 3D πρόγραμμα της crisalix.
  2. Δίνεται η δυνατότητα να προσομοιάσετε τον εαυτό σας και να δείτε σε πραγματικό χρόνο πολλές και διαφορετικές εκδοχές της μύτης σας. Χάρη στη 3D απεικόνιση, θα έχετε μια ικανοποιητική εικόνα για το πώς θα μοιάζει το πρόσωπό σας σε κάθε περίπτωση. Οι αλλαγές που η εφαρμογή σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε καλύπτουν πολύ σημαντικό εύρος των αλλαγών που μπορούν να γίνουν σε μια επέμβαση ρινοπλαστικής, όχι όμως όλο και σίγουρα όχι με την ίδια λεπτομέρεια. Ειδικά στο tip (κορυφή) της μύτης, θα έχετε κατά νου πως το χειρουργείο θα σας προσφέρει κάτι πολύ πιο φίνο, φυσικό και ολοκληρωμένο.
  3. Αφού επιλέξετε τα πιθανά αποτελέσματα που σας ικανοποιούν, τα συζητάτε με τον χειρουργό σας. Έτσι θα μιλήσετε καλύτερα και σχετικά με τις λεπτομέρειες, θα ακούσετε τις προτάσεις του ανθρώπου που έχει εμπειρία στο θέμα αυτό και φυσικά θα καταλάβετε τι από αυτά που επιθυμείτε είναι εφικτό και τι όχι. Η συμβουλή μας στο στάδιο αυτό είναι η εξής: Ακούστε τι σας προτείνει ο Ρινοχειρουργός. Η εμπειρία του θα σας προσφέρει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών σας, αρκεί να το επιτρέψετε. Επιπλέον, η όλη αυτή διαδικασία θα σας φέρει πιο κοντά και θα σας κάνει να αισθανθείτε ασφάλεια με τον άνθρωπο που θα σας χειρουργήσει.

 

Τα αποτελέσματα της προσομοίωσης είναι ρεαλιστικά;

Τα αποτελέσματα της παραπάνω διαδικασίας είναι αρκετά ρεαλιστικά. Όμως σε κάθε περίπτωση ο εξειδικευμένος Ρινοχειρουργός είναι αυτός που μπορεί να το επιβεβαιώσει ή όχι μετά την κλινική εξέταση της μύτης σας. Ταυτόχρονα, εάν αμφιταλαντεύεστε μεταξύ περισσότερων του ενός αποτελεσμάτων και δε μπορείτε να αποφασίσετε, ο Ρινοχειρουργός σας θα σας κατευθύνει ακούγοντας τις επιθυμίες σας, σεβόμενος όμως πάντα την ανατομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

 

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πολυετή εμπειρία και τις γνώσεις ενός Ρινοχειρουργού. Κάθε πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά και βοηθητικά προς τον Ρινοχειρουργό για να παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στους ασθενείς του. Ακολούθως και το πρόγραμμα της προσομοίωσης στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή του ασθενούς και στο χτίσιμο σχέσης άνεσης και εμπιστοσύνης με τον ιατρό του. Όμως η δεξιοτεχνία, η εμπειρία και οι εν τω βάθει γνώσεις του Ρινοχειρουργού είναι τα βασικά κριτήρια για την ανάδειξη του τελικού αποτελέσματος που σίγουρα είναι ανώτερο αυτού της προσομοίωσης.

 

Για το λόγο αυτό κάθε ασθενής πρέπει να επιλέγει έναν καταρτισμένο Ρινοχειρουργό. Μαζί θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να ακούσουν ο ένας τις προτάσεις του άλλου προκειμένου να καταλήξουν σε ένα πρότυπο μύτης που θα εξυπηρετεί λειτουργικά και αισθητικά.

Επικοινωνήστε σήμερα με την Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη και ενημερωθείτε περαιτέρω για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να συμμετέχετε στον σχεδιασμό της ιδανικής μύτης για εσάς!

επικοινωνίαΕπικοινωνία