Οφέλη Λειτουργικής Ρινοπλαστικής: Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο ύπνο

υπνική άπνοια

Τα οφέλη της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής δεν σταματούν μόνο στη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης. Πολλά από τα άτομα που υποβάλλονται σε αυτή την επέμβαση έχουν πάρει την απόφαση πρωταρχικά για ιατρικούς λόγους.

 

Το διπλό αυτό όφελος της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής είναι εκείνο που την έχει αναγάγει σε μία από τις πλέον δημοφιλείς αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις σε όλον τον κόσμο.

 

Πολύ συχνά, ασθενείς που ταλαιπωρούνται από προβλήματα που επηρεάζουν  την ποιότητα της ρινικής τους αναπνοής και κατ’ επέκταση επιβαρύνουν την ποιότητα του ύπνου τους, επιλέγουν την επέμβαση της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα.

 

Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση βελτιώνει άμεσα την ρινική αναπνοή του ασθενή, με αποτέλεσμα να έχει καλύτερο ύπνο και να απαλλαγεί από πρωινές κεφαλαλγίες, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αίσθημα κόπωσης, αρρυθμίες κ.ά., σχετιζόμενα με τον κακής ποιότητας ύπνο και τα αποφρακτικού τύπου υπνικής άπνοιας προβλήματα.

 

Προβλήματα ρινικής αναπνοής – Αίτια

Οποιοδήποτε «κόλλημα» στη δίοδο του αέρα από τη μύτη δυσχεραίνει την αναπνοή.

 

Για παράδειγμα, ένα στραβό ρινικό διάφραγμα (σκολίωση του ρινικού διαφράγματος) μπορεί να είναι η αιτία για μικρού ή και μεγάλου βαθμού δυσκολίας της αναπνοής από τη μύτη. Παθολογίες όπως οι πολύποδες στις ρινικές θαλάμες, επίσης προκαλούν αντίστοιχα προβλήματα.

 

Στις περιπτώσεις αυτές, η λειτουργική ρινοπλαστική έρχεται να διορθώσει τις ανατομικές ανωμαλίες της μύτης, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή και ανεμπόδιστη λειτουργία της ρινικής αναπνοής.

 

Προβλήματα ρινικής αναπνοής – Συμπτώματα και Επιπτώσεις

Η μύτη λειτουργεί ως ένα πέρασμα από το οποίο ο αέρας φιλτράρεται και κατευθύνεται προς τους πνεύμονες.

 

Όταν ο αέρας δυσκολεύεται να περάσει μέσα και έξω από την αναπνευστική οδό, ο ύπνος διαταράσσεται από ροχαλητό και σε πολλές περιπτώσεις από επεισόδια αποφρακτικού τύπου υπνικής άπνοιας.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λειτουργική ρινοπλαστική θα εξαλείψει τα προβλήματα που μπλοκάρουν την ρινική αναπνοή (ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος, σμίκρυνση των ρινικών κογχών, αφαίρεση ρινικών πολυπόδων κλπ.) βοηθώντας τον ασθενή να έχει έναν ανεμπόδιστο ποιοτικό ύπνο.

 

Οφέλη Ρινοπλαστικής

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική προσφέρει :

  • Ανεμπόδιστη αναπνοή από τη μύτη
  • Ποιότητα ύπνου χωρίς ροχαλητό και άνοιες
  • Ευθειασμό όχι μόνο του ρινικού διαφράγματος αλλά και της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης, όταν αυτή είναι λοξή.
  • Στήριξη της κορυφής της ρινός όταν αυτή «πέφτει» προς το στόμα.
  • Αφαίρεση του ύβου (καμπούρας) της ράχης της μύτης.
  • Συμμετρία των διαστάσεων της ράχης με την κορυφή της μύτης και με το πηγούνι.
  • Συμμετρική κορυφή της μύτης και συμμετρικά ρουθούνια κ.α.

Μετά τις παραπάνω παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ανεμπόδιστη ρινική αναπνοή αλλά και τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης με τρόπο φυσικό, το άτομο αποκτά περισσότερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση με τον εαυτό του, καθώς απολαμβάνει μια ισορροπημένη συμμετρία στο πρόσωπό του, ενώ ταυτόχρονα  επωφελείται και στην υγεία του.

 

Ο ασθενής ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επέμβαση της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6833193. Η Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) Ενηλίκων και Παίδων, Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη, εξειδικευμένη και με πολυετή εμπειρία στη Λειτουργική Ρινοπλαστική και στη Χειρουργική Ρινός, είναι στη διάθεσή σας.