Ρινοπλαστική: Απαντάμε στις Ερωτήσεις σας Καταρρίπτοντας Δημοφιλείς Μύθους-Φοβίες

Η ρινοπλαστική έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έντονου προβληματισμού και συζήτησης.

 

Με την πάροδο των χρόνων, η πρόοδος της χειρουργικής, η ενημέρωση αλλά και η αποβολή των ταμπού έχουν κάνει την ρινοπλαστική προσιτή στον καθένα από εμάς, περισσότερο από ποτέ.

 

Ωστόσο, είναι συχνό φαινόμενο να υπάρχουν ακόμη κάποιες παρανοήσεις σχετικά με τη μέθοδο, το κόστος αλλά και το μετεγχειρητικό στάδιο.

 

Ερώτηση 1: Πάντα Ξεχωρίζει ως “ψεύτικη “μια Μύτη που έχει Υποβληθεί σε Ρινοπλαστική;

Τις δεκαετίες που πέρασαν, ήταν σύνηθες όλοι οι ασθενείς να ζητούν πολύ μικρές και πολύ ανασηκωμένες μύτες, με μεγάλη “καμπύλη “,ανεξάρτητα από τα λοιπά χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

 

Αυτό, όμως, οδηγούσε σε “ψεύτικα”-αποτυχημένα αποτελέσματα.

 

Τώρα πλέον η σύγχρονη τάση είναι η κάθε αλλαγή να προσαρμόζεται στα φυσικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προσώπου , γεγονός που οδηγεί σε πιο φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Δε συζητάμε για ένα “άλλο “πρόσωπο, αλλά για κάθε μοναδικό πρόσωπο στην πιο όμορφη και αρμονική εκδοχή του.

 

Μάλιστα, επιλέγοντας έναν εξειδικευμένο χειρουργό, το αποτέλεσμα θα είναι μία όμορφη μύτη που ταυτόχρονα αναπνέει και σωστά.

 

Ερώτηση 2: Η Ρινοπλαστική Απευθύνεται μόνο σε Πλούσιους και Διάσημους Ανθρώπους;

Άλλος ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί είναι ότι η ρινοπλαστική είναι μια δυσπρόσιτη  οικονομικά επέμβαση.

 

Στην πραγματικότητα, η ρινοπλαστική είναι αρκετά προσιτή για όλους και δεν απαιτεί επαναλήψεις όπως άλλων τύπων αισθητικές παρεμβάσεις.

 

Ερώτηση 3: Η Αναισθησία Είναι Επικίνδυνη και πρέπει να μας αποτρέπει;

Οι περισσότερες περιπτώσεις ρινοπλαστικής απαιτούν ολική αναισθησία.

 

Η σύγχρονη ολική αναισθησία είναι απολύτως ασφαλής ακόμη και σε περιστατικά με ιατρικό ιστορικό, αρκεί ο ασθενής να ενημερώνει εγκαίρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και για την αγωγή που πιθανά να λαμβάνει.

 

Ερώτηση 4: Η Ρινοπλαστική Γίνεται μόνο για Αισθητικούς Λόγους ή Διορθώνει και λειτουργικά ζητήματα;

Η ρινοπλαστική επέμβαση δε γίνεται πάντοτε μόνο για αισθητικούς λόγους.

 

Προτεραιότητα έχουν πιθανά συνυπάρχοντα αναπνευστικά προβλήματα του ασθενούς. Μόνο όταν αυτά αντιμετωπιστούν, ο χειρουργός θα προβεί σε αισθητικές αλλαγές οι οποίες θα σέβονται πρωτίστως την ανατομία της μύτης που εξασφαλίζει τη φυσιολογική ρινική αναπνοή.

 

Αυτός είναι και ένας εξαιρετικά σημαντικός λόγος που δεν είναι εφικτό (εκτός από τα Αισθητικά κριτήρια που αφορούν στα γενικά χαρακτηριστικά του προσώπου ) να γίνουν όλες οι μύτες το ίδιο μικρές ή το ίδιο λεπτές.

 

Ερώτηση 5: Η Ρινοπλαστική Είναι Επώδυνη;

Η ρινοπλαστική επέμβαση σήμερα, είναι πιο ανώδυνη από ποτέ.

 

Ο χειρουργός, με τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά και φυσικά με τις δεξιότητές του, επιτυγχάνει το λιγότερο δυνατό τραυματισμό των ιστών.

 

Τούτο σημαίνει πως τα οιδήματα και οι μώλωπες που τόσο φοβούνται κάποιοι ασθενείς είναι ελάχιστα ή ακόμη και ανύπαρκτα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

 

Η ρινοπλαστική είναι πλέον ένας ασφαλής και σύγχρονος τρόπος να αναδείξετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, αλλά και να αναπνέετε καλύτερα. Ζητήστε παραπάνω πληροφορίες για να λυθούν όλες οι απορίες ή οι ανησυχίες που μπορεί να έχετε.