Λειτουργική Ρινοπλαστική: Ο «χρυσός» συνδυασμός ομορφιάς και υγείας!

ρινοπλαστική και ομορφιά

«Η απόλαυση της ομορφιάς είναι ένα παράξενο, ήπια μεθυστικό είδος συναισθήματος και παρόλο που η ομορφιά δεν έχει προφανή χρήση, ο πολιτισμός δε θα μπορούσε να έχει την ίδια μορφή χωρίς αυτή»

Sigmund Freud.

Το πρόσωπο έχει την κυρίαρχη θέση στον ορισμό της ομορφιάς. Αυτό αποτυπώνεται και στις τέχνες. Κάθε στοιχείο του προσώπου συμβάλλει στην αρμονία του και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση της εμφάνισής του, όμως η μύτη και τα μάτια φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη σημασία. Η μύτη, εξαιτίας της θέσης της ως κεντρικό ανατομικό σημείο, είναι χωρίς να το συνειδητοποιούμε, το χαρακτηριστικό «κλειδί» που επηρεάζει την αρμονική εικόνα ενός προσώπου.

Καλλιτέχνες, χειρουργοί, ψυχολόγοι, εγκληματολόγοι και ειδικοί άλλων κλάδων έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο μικρό αυτό όργανο και στον τρόπο που αυτό συμβάλλει στην εξωτερική εμφάνιση.

Ποιοι είναι οι ρόλοι της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής;

 

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική αποτελεί μία επέμβαση με μακρά ιστορία αλλά και συνεχή εξέλιξη των τεχνικών και των αποτελεσμάτων της. Ο στόχος της διπλός: η ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης και παράλληλα η βελτίωση της λειτουργίας της.

Αισθητικός ρόλος της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής

Σίγουρα τα πρότυπα ομορφιάς μεταβάλλονται ανά τις δεκαετίες, όμως η αξία της αρμονίας και της συμμετρίας στη διαμόρφωση της εξωτερικής εμφάνισης παραμένει κλασσική και αναλλοίωτη. Αυτές ακριβώς είναι και οι αρχές που διέπουν την επιτυχημένη  Λειτουργική Ρινοπλαστική. Δεν πρόκειται για μία διαδικασία με αποκλειστικό σκοπό να χαρίσει μία μικρή, ανασηκωμένη στην άκρη μυτούλα σε όλα τα πρόσωπα. Είναι η επέμβαση που θα αποκαταστήσει την όψη κάθε μύτης υπακούοντας στην ξεχωριστή γεωμετρία και αρχιτεκτονική του κάθε προσώπου. Επιπλέον, μια επιτυχημένη Λειτουργική Ρινοπλαστική σέβεται και την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου (γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερης και ουσιαστική αξίας η κλινική εξέταση και η αναλυτική συνέντευξη με τον ιατρό που επιλέγει κάθε υποψήφιος) . Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μια όμορφη μύτη που δε θα φαίνεται «ξένη» αλλά θα δίνει σε όλους την αίσθηση ότι αυτή ήταν πάντα η μορφή της.

 

Ποια αισθητικά προβλήματα της μύτης διορθώνονται με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική;

 

 

Ο ρόλος της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής στην αναπνοή

 

Εκτός όμως από τη συμβολή της στην εξωτερική εμφάνιση, η μύτη κατέχει και τον πλέον πολύτιμο ρόλο στην υγεία του ανθρώπου, όντας το κύριο όργανο της αναπνοής.

Η λειτουργία της αναπνοής πραγματοποιείται κατά βάση από τη μύτη και επικουρικά από το στόμα. Εκτός από την εισροή του αέρα, η μύτη είναι επιφορτισμένη και με την «προετοιμασία» του πριν αυτός φθάσει στους πνεύμονες. Έτσι, με κάθε ανάσα που παίρνουμε, ο αέρας φιλτράρεται, θερμαίνεται και υγραίνεται εντός της ρινικής κοιλότητας, ώστε να συνεχίσει το «ταξίδι» του προς τους πνεύμονες και τα κύτταρά μας.

Ο λειτουργικός ρόλος της Ρινοπλαστικής περιλαμβάνει τη διόρθωση όλων των πιθανών ανατομικών προβλημάτων της μύτης, με στόχο της αποκατάσταση της ανεμπόδιστης και ποιοτικής ρινικής αναπνοής.

Ποια λειτουργικά προβλήματα τηςς μύτης διορθώνονται με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική;

 

Η διττή φύση της επέμβασης την καθιστά «ιδιαίτερη» έως απαιτητική σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου. Η διαδικασία απαιτεί «λεπτούς» χειρουργικούς χειρισμούς, τόσο στις εξωτερικές, όσο και στις εσωτερικές δομές της μύτης, που μόνο ένας άρτια εκπαιδευμένος, έμπειρος και εξειδικευμένος ΩΡΛ ΧειρουργόςΡινοχειρουργός μπορεί να εκτελέσει με ασφάλεια.

Βρείτε το Ρινοχειρουργό που θα σας εμπνεύσει εμπιστοσύνη με την κατάρτιση, αλλά και την αισθητική του, αφεθείτε στα χέρια του και απολαύστε το «ταξίδι» σας προς μια πιο όμορφη και ποιοτική καθημερινότητα!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα οφέλη της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της Εξειδικευμένης Ρινοχειρουργού, Δρ. Ειρήνης Μάντζαρη, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος ενηλίκων και παίδων, Διευθύντρια Έ ΩΡΛ Κλινικής, Χειρουργικής Κλινικής Ρινός, Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ρινοπλαστικής στο Metropolitan General.

 

επικοινωνία Επικοινωνία