Ενδιαφέρεστε για Ρινοπλαστική; Μάθετε ποια είναι η προετοιμασία που πρέπει να κάνετε!

Οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται από ανθρώπους. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Συνεπώς το πρώτο και πλέον βασικό βήμα είναι να συναντηθείτε με τον ΩΡΛ – Χειρουργό που σκέπτεστε να επιλέξετε. Η προσωπική αυτή επαφή είναι το Α και το Ω στην πορεία προς μία επιτυχημένη ρινοπλαστική καθώς μέσα από αυτήν θα κάνετε σαφές το γιατί θέλετε να υποβληθείτε σε αυτή την επέμβαση και τι προσδοκίες έχετε από αυτή.

Αυτό το βήμα θα σας προσφέρει αίσθηση ασφάλειας και θα ελαττώσει το προεγχειρητικό stress.

 

 Τι πραγματικά γίνεται κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής σας επίσκεψης στο ιατρείο και γιατί αυτή είναι τόσος σημαντική;

 

  1. Ο χειρουργός σας θα εξετάσει το ιατρικό σας ιστορικό που περιλαμβάνει, πέραν του ιστορικού που σχετίζεται με τις παθήσεις και τα προβλήματα της μύτης σας, γενικές ιατρικές παθήσεις, φάρμακα που πιθανά να λαμβάνετε και προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις.
  2. Ο χειρουργός σας θα σας εξετάσει κλινικά πραγματοποιώντας ρινοσκόπηση και ενδοσκόπηση της μύτης σας (ανώδυνες εξετάσεις που δεν απαιτούν νάρκωση), θα κοιτάξει προσεκτικά το εξωτερικό της σχήμα σε ηρεμία αλλά και καθώς εισπνέετε, χαμογελάτε ή μιλάτε, θα ψηλαφήσει τους χόνδρους και το δέρμα σας. Κατόπιν τούτου θα μπορεί να έχει σαφή και εμπεριστατωμένη εικόνα σχετικά με το βαθμό των αλλαγών που μπορούν να επιτευχθούν με ασφάλεια, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργικότητα της μύτης σας. Επιπλέον, σε ορισμένα περιστατικά μπορεί, μετά από την κλινική εξέταση, να απαιτηθεί η διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων – απεικονιστικών ή αιματολογικών- πριν τον τελικό σχεδιασμό και προγραμματισμό της επέμβασης.
  3. Ο χειρουργός σας θα εξετάσει επίσης το στόμα και τα αυτιά σας και θα ασχοληθεί διεξοδικά με την ποιότητα του ύπνου σας, την πιθανότητα να κάνετε επεισόδια άπνοιας στον ύπνο σας, με την ποιότητα της όσφρησής σας. Επίσης θα εξετάσει το ενδεχόμενο παλαιότερων κακώσεων ή προηγούμενων επεμβάσεων που μπορεί να καθιστούν απαραίτητη τη λήψη μοσχευμάτων για το βέλτιστο αποτέλεσμα του χειρουργείου σας (ώστε να είστε ενήμεροι και σύμφωνοι πριν την επέμβασή σας) ή και  το πιθανό ενδεχόμενο ανάγκης παράλληλης χειρουργικής παρέμβασης π.χ. με ενδοσκοπική χειρουργική των παραρρίνιων κόλπων (FESS), χειρουργική παρέμβαση στην περιοχή του φάρυγγα με στάφυλο- υπερώιο- φαρυγγοπλαστική, αμυγδαλεκτομή κ.ά.
  4. Ο χειρουργός σας θα φωτογραφήσει κατά την επίσκεψή σας αυτή τη μύτη σας από διάφορες οπτικές γωνίες. Αυτές οι φωτογραφίες είναι σημαντικές για το προεγχειρητικό πλάνο αλλά συχνά και κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
  5. Έχοντας ολοκληρώσει τον παραπάνω έλεγχο και έχοντας καταλήξει πλέον στο ακριβές χειρουργικό πλάνο που πρόκειται να ακολουθηθεί, θα συζητήσετε με ακριβή στοιχεία με τον ιατρό σας το κόστος που αναμένεται για την επέμβασή σας.
  6. Θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες σε σχέση με τον προεγχειρητικό σας έλεγχο αλλά και τη διατροφή σας πριν το χειρουργείο. Επίσης, θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες σε σχέση με το ποια σκευάσματα (φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής) πρέπει να αποφεύγετε πριν την επέμβαση και ποια φάρμακα που πιθανά λαμβάνετε συστηματικά πρέπει να διακόψετε ή να υποκαταστήσετε λίγες ημέρες πριν την επέμβασή σας ώστε τα πάντα να είναι ελεγχόμενα και ασφαλή για εσάς πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την επέμβασή σας.

Καλή σας επιτυχία!

 

επικοινωνία Επικοινωνία