Μπορείτε μέσω της ρινοπλαστικής να βελτιώσετε και την ποιότητα της αναπνοής σας;

ρινοπλαστική και αναπνοή

Γνωρίζετε ήδη πως η ρινοπλαστική βελτιώνει εκπληκτικά την εξωτερική σας εμφάνιση καθώς αλλάζει τις αναλογίες του προσώπου σας και «φωτίζει» τα μάτια, τα χείλη, τις γωνίες του. Η ρινοπλαστική όμως έχει το πλεονέκτημα να μπορεί ταυτόχρονα να βελτιώσει και την υγεία σας μέσω της βελτίωσης της ροής του αέρα, δίνοντας ποιότητα στην αναπνοή σας. Το γνωρίζατε αυτό;

            Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πολλές φορές η ρινοπλαστική δεν επιλέγεται πρωτίστως για αισθητικούς αλλά για λειτουργικούς λόγους προκειμένου να διορθώσει μία πολύ λοξή μύτη ή μία σπασμένη μύτη που δεν αναπνέει εξαιτίας των στενών αεραγωγών. Κατά τη διάρκεια μιας ρινοπλαστικής έχουμε τη δυνατότητα να τροποποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε δομικά ζητήματα που παρεμποδίζουν την αναπνοή, όπως η σκολίωση του διαφράγματος, τα πολύ λοξά ρινικά οστά ή και κατάρρευση της ρινικής βαλβίδας.

Πότε να επιλέξετε τη ρινοπλαστική;

Η πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση του προσώπου επιλέγεται παγκοσμίως για διάφορους συνδυαστικούς λόγους. Μερικοί άνθρωποι την επιλέγουν γιατί δεν αναπνέουν σωστά, δεν κοιμούνται, δεν αθλούνται με ευκολία και αυτό μπορεί να προκύπτει σταδιακά με τον καιρό ή μπορεί να προκύπτει και ξαφνικά μετά από κάποιον τραυματισμό. Άλλοι, με την σειρά τους, επιλέγουν τη ρινοπλαστική στοχεύοντας πρώτα στην αλλαγή της μορφολογίας και του μεγέθους της μύτης τους όταν αυτή όχι μόνο δεν τους ικανοποιεί αλλά αντιθέτως τους δίνει την αίσθηση πως δεν τους αντιπροσωπεύει. Αυτά τα περιστατικά δεν αναζητούν κάτι «ψεύτικο» αλλά κάτι απόλυτα φυσικό και μοναδικό που θα εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.

Πώς θα προσδιορίσετε τις δικές σας ανάγκες και πώς μπορεί η ρινοπλαστική να σας βοηθήσει συνολικά;

 Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω του προγραμματισμού διαβούλευσης με τον ρινοχειρουργό της επιλογής σας ο οποίος θα αξιολογήσει την ανατομία της μύτης, θα ακούσει τις προσδοκίες σας και θα σας συμβουλεύσει για το πώς να προχωρήσετε προκείμενου να έχετε αποτελέσματα υψηλότερα ακόμη και από αυτά των προσδοκιών σας. Νιώστε πιο όμορφα, αναπνεύστε καλύτερα, κοιμηθείτε καλύτερα.

Επικοινωνίαεπικοινωνία